TRUDNICA Nema dežurnih zubara – moramo li trpjeti nesnosne bolove?

U redakciju našeg portala javila se trudnica pred porodom Simona Krznarević iz Štrigove koja za vikend prolazi pravu ‘kalvariju’ zbog strašne zubobolje.

Kako u Međimurju nema dežurnog stomatologa pomoć je potražila u susjednom Varaždinu gdje ju, kako kaže, nisu htjeli primiti jer je iz druge županije.

Evo što nam je u strahu za sebe i svoju još uvijek nerođenu bebu napisala:

‘Moram vam javiti kako funkcionira naše stomatološko zdravstvo. Trudnica sam u 38. tjednu trudnoće – pred porodom. U subotu popodne iznenada me počeo jako boljeti zub. U Međimurju nema nažalost dežurne zubne ambulante. Znači možeš do ponedjeljka poludjeti od bolova ili pasti u sepsu!

Nađem da Varaždinska županija ima dežurne zubare nedjeljom. Mislim – hvala Bogu! Samo da otvore mi zub da izdrzim te bolove… U nedjelju ujutro zovem ih-ne smiju me primiti jer sam iz druge županije! Molim ih-govorim da sam trudnica pred porodom i da nemogu izdržati-da im sve platim… Oni kažu da su takvi zakoni!

Kroz dan zvala ih još nekoliko puta i ne žele se više javiti. Meni se napravio gnojni apsces tokom dana… Plakala sam od bolova, krvni pritisak mi porastao…

I što da radim? Jedini zubar se oglušio na dva života i ugrozio nas! Pretužno da iznimku nisu htjeli napraviti i primit me. Javili se mi 10 minuta prije kraja radnog vremena i ponovno spominjali zakon i poklopili mi slušalicu.

Ovo je prestrašno kako nikome ni dva života nisu bitna, a ni hitno stanje! Evo koliko bi bila potrebna dežurna stomatološka ambulanta u Međimurju! – napisala je Simona koja je u ovim trenucima na hitnom bolničkom odjelu jer se boji za sebe i svoje dijete.

Kako je danas nedjelja i nismo u mogućnosti čuti i drugu stranu priču, točnije što govore zakoni, upit ćemo poslati u ponedjeljak. Kada dobijemo odgovor, objavit ćemo ga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije