KSAJPA KOD ŠENKOVCA Komemoracija za žrtve komunizma

Društvo za obilježavanje stratišta i grobišta žrtava komunizma Međimurske županije, održalo je kod Ksajpe u Šenkovcu Komemoraciju za takve žrtve, te im molitvom i paljenjem svijeća odalo poštovanje i dužnu sućut, a njihovim obiteljima toplu ljudsku riječ.

Na komemoraciji je rečeno kako je po završetku II. svjetskog rata u Hrvatskoj i Međimurju od strane jugo komunističkih vlasti i simpatizera pogubljeno mnogo ljudi, koji su odvođeni iz svojih kuća i domova, poubijani i bez ljudskog dostojanstva pokopani po šumama, livadama i kanalima.

Mnogima od tih žrtava niti danas 70-tak godina poslije ne zna se mjesto počivališta, a niti zlodjelci nisu prokazani i osuđeni. Na komemoraciji između ostalih govorili su Josip Kolarić, Ervin Vičević, Josip Talan i drugi, a nazočili su predstavnici Udruge Macelj 1945., Braće Hrvatskog zmaja, Matice hrvatske, braniteljskih udruga i drugi.

Molitvu je predvodio domaći župnik prečasni Vladimir Kolarić, a ‘Lijepu našu’ otpjevao je Zbor Župe svete Jelene Šenkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije