KD ‘ŠTOLCER’ predstavlja Hrvatsku na 45. Teatarskom festivalu u BIH

Uspješna Kazališna družina ‘Štolcer’ iz Čakovca putuje u Bugojno, BiH na 45. Teatarski festival ‘Fedra’, najstariji festival amaterskih kazališta u BiH.

‘Štolceri’ će na ‘Fedri’ 20. srpnja u 19:30 sati u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrati predstavu “Ne izlazi bez čarapa” Kristine Štebih, u režiji Dejana Buvača s kojom su 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2016. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osvojili Nagradu za najbolju režiju (Dejan Buvač) i Nagradu za najbolji novi dramski tekst (Kristina Štebih), a pripale su im i dvije nominacije za glumačka ostvarenja.

Gostovanjem najuspješnijih ansambala na državnim festivalima amaterskih kazališta u susjednim zemljama Hrvatski sabor kulture njeguje međunarodnu kulturnu suradnju i razmjenu najuspješnijih domaćih i stranih amaterskih predstava. Gostovanje Kazališne družine “Štolcer” na 45. Teatarskom festivalu “Fedra” realizirano je uz potporu Ministarstva kulture RH, a domaćin i organizator Festivala “Fedra” je Kulturno-sportski centar Bugojno.

Višegodišnja suradnja Hrvatskog sabora kulture i Kulturno-sportskog centra Bugojno BIH iz godine u godinu ostvaruje se na osnovi razmjene najboljih amaterskih predstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tako svake godine na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji HSK-a gostuje najbolja predstava Teatarskog festivala “Fedra”, a na festivalu “Fedra” u Bugojnu gostuje jedna od nagrađenih

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije