JURE U POMOĆ Međimurski vatrogasci krenuli za Žrnovnicu

I ove se godine vatrogasci bore s vatrenim stihijama diljem jadranske obale. Trenutno je najgore stanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje stotine vatrogasaca gase požare s više od 100 vatrogasnih vozila i uz pomoć kanadera i air-traktora, rekao je novinarima večeras vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su pričuvne snage Hrvatski hrvatske vojske stigle u dio Žrnovnice, te da će doći i vatrogasci iz drugih županije koji će pomoći vatrogascima iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije, koji tri dana neprestano gase uz nesebičnu žrtvu i pomoć lokalnog stanovništva. U nekim mjestima gore i kuće, sve izgleda prestrašno.

U pomoć su krenuli i vatrogasci iz Međimurja.

Kako doznajemo od Mladena Kanižaja, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića vatrogasci iz Međimurja upućeni su na izvanrednu dislokaciju u Splitsko-dalmatinsku županiju.

U borbu s vatrenom stihijom krenuli su nešto poslije 20 sati i to s kombi vozilom i auto-cistrenom. Njihovo krajnje odredište je Žrnovnica – naselje istočno od Splita koje je okruženo plamenom.

Pet vatrogasaca JVP Čakovec i dva člana DVD-a Nedelišća na put su ispratili Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Mladen Kanižaj i njegov zamjenik Robert Meglić.

Svaka čast našim hrabrim vatrogascima! Sretno, vratite nam se živi i zdravi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije