KOTORIPČANI U HOTIZI Uveličali 22. Hotiške ribičke dneve

Hotiza je malo pogranično mjesto u Sloveniji u Općini Lendava. Mjesto je postalo poznato po tome što već 22 godine za redom organizira manifestaciju Hotiški ribiči dnevi.

To je događaj koji je postao jedna je od najvećih turističkih i kulturnih događanja na području općine Lendava i jedan od najvećih kulinarskih događaja u Pomurju, gdje se služi riba pripremljena na tradicionalan ‘hotiški’ način rada, a recept datira u davnu povijest hotiških ribara.

Upravo je to receptura koja na trpeze podno velikih šatora donosi više od 1.000 kilograma ribe i upravo se glede te manifestacije Hotižani posebno ponose, a pogotovo što je cjelokupna manifestacija napravljena s puno volonterskog rada, dobre volje, dobrih odnosa, i naravno zabave.Kao i svake godine i ove godine manifestacijom će proći 7.000-10.000 ljudi iz cijele Slovenije, susjedne Hrvatske, Mađarske i Austrije i to u vremenu od 13. do 15. srpnja,

Među tim mnoštvom, a treću godinu za redom, ovdje se je u petak navečer našla skupina od 40 Kotoripčana sastavljena od predstavnika općinskih udruga. Bio je to uzvratni posjet domaćinima, TZ Hotiza koja isto tako organizira svoje sumještane za dolazak na kotoripske Dane šibe i ribe.

Skupinu Kotoripčana predvodio je općinski načelnik Ljubomir Grgec koji se je našao na centralnoj pozornici manifestacije prenijevši domaćinima pregršt prijateljskih pozdrava svojih sumještana. Iskoristio je prigodu da pozove Hotižane 2018. godine ponovno u Kotoribu na Dane šibe i ribe koji će biti posebni jer će slaviti svoje petnaesto izdanje.

Kotoripčani su se kući vratili puni pozitivnih dojmova, a raduje što njihov interes za tu manifestaciju s godinama raste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije