VIDEO I FOTO Nevrijeme s tučom pogodilo međimurski kraj

Nevrijeme s jakim vjetrom i tučom zahvatilo je okolicu Grada Murskog Središće i premda je trajalo samo nekoliko minuta nanijelo je znatne štete povrtlarskim, voćarskim i vinogradarskim (brajde) kulturama, a stradao je i lim na vozilima.

Tuča je debljine lješnjaka i oraha počela padati točno u 17,31 sati, a kiša je tek namočila jako žednu i uzavrelu zemlju. A kako je zemlja uistinu žedna dokaz je kako se led (tuča) otopio za par minuta.

Nad Murskim Središćem pojavila se duga, koja ljude nije obradovala, jer ipak nadali su se laganoj kiši, a stiglo je nevrijeme, drugo po redu u nepunih mjesec dana.

Javljaju nam se čitatelji iz svih krajeva. Tuča je padala u Prekopi, Selnici, Krištanovcu, Vratišincu, Domašincu, Novom Selu Rok, Jurovčaku, Novakovcu, Gardinovcu, Podturnu, Celinama, Žiškovcu, Frkanovcu, Svetom Martinu na Muri, Slemenicama, Sivici…

Na brojnim lokacijama su i vatrogasci koji uklanjaju srušena drveća na cestama. Drvo se srušilo na cesti između Žiškovca i Vratšinca, a na mjestu su tamošnji članovi vatrogasnih društava. Ima i oštećenih automobila. Ovo je tek prva tura nevremena, nova je najavljena u večernjim satima.



Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije