VAKULA UPOZORIO Oprez, bit će najtoplije u zadnjih 100 godina

Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje da od sutra do nedjelje stiže toplinski val koji može djelovati na zdravlje. Temperatura zraka bit će gotovo posvuda viša od 30 °C.

Štoviše, u većini mjesta – i na kopnu i na moru čeka nas oko 35 °C, a ponegdje će temperatura zraka možda biti i viša. Noći će biti relativno tople, posebno na Jadranu, gdje u mnogim mjestima temperatura neće biti niža od 24 °C, javljaju 24sata.

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula upozorava da će ponegdje, kao naprimjer u Zagrebu, biti i rekordno toplo za ovaj dio godine, a najviša temperatura mogla bi biti kao nikada do sada u povijesti mjerenja zadnjih stotinjak godina.

S druge strane, Vakula ističe kako današnje vremenske prilike neće biti toliko nepovoljne.

Prema prognozi DHMZ-a bit će nam pretežno sunčano. Od sredine dana u kopnenim je područjima mjestimice moguć jači razvoj oblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 33 °C.

Meteoalarm je zbog vrućina, ali i mogućeg grmljavinskoh nevremena za naše područje izdao žuto upozorenje što znači da je vrijeme potencijalno opasno.


(Izvor: DHMZ)

Pretežno sunčano i vruće, ponegdje u pojedine dane i vrlo vruće. Većinom u poslijepodnevnim satima u unutrašnjosti mjestimice može biti jačeg razvoja oblaka te lokalnih pljuskova i grmljavine. Ponegdje oni mogu biti izraženiji, a moguće je mjestimice i nevrijeme, poglavito u petak.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u subotu ponegdje umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u nedjelju jugoistočni. Na moru vruće i vrlo vruće u sve dane, a na kopnu će vrućina u subotu malo popustiti. Čuvajte se i pazite na sebe i druge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije