SVOJIM STRUČNIM RADOM sudjelujte u radu znanstvene konferencije

Institut za medije za srednju i jugoistočnu Europu u suradnji s Centrom dr. Rudolfa Steinera i Sveučilištem Sjever pokreće projekt znanstveno-stručnih konferencija posvećenih životu i djelu Rudolfa Steinera. Prva u nizu konferencija održat će se 7. listopada 2017. godine u Centru dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu.

Rudolf Steiner rođen je u Donjem Kraljevcu, a Sveučilište Sjever je prirodno i logično mjesto okupljanja znanstvenika i stručnjaka voljnih i sposobnih sudjelovati u kritičkom valoriziranju djela ovog svestranog teoretičara i praktičara, istraživača filozofijskih, znanstvenih, duhovnih, umjetničkih i mnogih drugih dimenzija ljudskoga znanja.

Pozivamo Vas da svojim znanstvenim i stručnim radom (referatom, istraživanjem ili raspravom) aktivno sudjelujete u radu znanstvene konferencije koja se održava od 7. do 8. listopada 2017. godine u prostoru Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu (Prvomajska 4), Hrvatska.

Moguća područja istraživanja/izlaganja:

Pedagoška načela Rudolfa Steinera – waldorfski odgoj
Duhovna dimenzija multimedijskog pristupa umjetnosti
Ljudsko tijelo i homeopatija
Biodinamička poljoprivreda
Kritičko valoriziranje antropozofije
Goethe i Steiner
Nietzsche i Steiner
Duhovno i tjelesno u Steinerovoj misli
Teologija i antropozofija
Čovjek, priroda i spoznaja

Steinerovo djelo je ogromno i dijelom nedovoljno istraženo. Nerijetko se sudovi o fenomenu Steiner donose na temelju nepoznavanja ili znanja reduciranog na neke od Steinerovih teza koje, izvučene iz konteksta, mogu djelovati neprihvatljivo. Istovremeno, postoje nizovi nekritičkih pohvala koje još čekaju svoju znanstveno-stručnu valorizaciju. Ovim konferencijama želimo otvoriti prostor sustavnog proučavanja misli i djela Rudolfa Steinera, zadržavajući znanstvenu osnovu pristupa, ali bivajući otvorenim za izazove misli Rudolfa Steinera.

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje na ovoj znanstveno-stručnoj konferenciji da se jave programskoj voditeljici projekta, voditeljici Centra, Dijani Posavec (info@centar-rudolf-steiner.com) koja će istovremeno biti i glavnim koordinatorom zbivanja uz znanstveno-stručna druženja NA SJEVERU S RUDOLFOM STEINEROM.

Uskoro više na stranicama dr. Rudolf Steiner.

Molimo Vas da Vašu prijavu za sudjelovanje dostavite do 31. srpnja 2017. g. s naznakom pripadajuće tematske cjeline. Kompletan rad treba dostaviti najkasnije do 1. rujna 2017. godine. Naknadno pristigli radovi se neće razmatrati i ne ulaze u recenzentski postupak za publiciranje.

Prijava sudjelovanja na konferenciji i radovi dostavljaju se elektronskim putem na e-mail i putem pošte (adresa: Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40320 Donji Kraljevec, Hrvatska)

Radove šaljete isključivo na CD-u u Microsoft Wordu i Rich Text Formatu (RTF) i u papirnatom obliku, na hrvatskom ili engleskom jeziku, u dva primjerka. Radove treba pisati računalom, sa srednjim razmakom, na papiru A4 formata. Rad treba sadržavati do 18 stranica teksta, 30-34 redaka na stranici, a u pojedinom retku treba biti 64 slova znaka (računa se i prazan prostor između redaka).

Osim uobičajenih dijelova kao što su: prezime i ime autora, naslov rada, pozivne bilješke (fusnote), popis literature, popis tablica, grafikona, fotografija i drugih ilustracija (ako su dio teksta), rad obavezno mora imati sažetak na hrvatskom i engleskom jeziku, opsega od 120 do 150 riječi i pet ključnih riječi, također na hrvatskom i engleskom jeziku. Svi nabrojeni popisi (tablica, grafikona, fotografija) moraju sadržavati broj i naslov stranice teksta na kojoj se nalaze.

Isto tako, ako tekst sadrži više kratica uputno je na kraju, po abecednom redu napisati popis svih kratica sa naznakom njihovog značenja. Formule i jednadžbe treba pisati u jednom retku. Sve posebne znakove koji mogu prouzročiti zabunu treba posebno objasniti. Posebnu pažnju treba obratiti navođenju literature.

Za knjige treba navesti: Prezime i ime autora, naslov knjige, izdavač, mjesto izdanja, godina izdanja.

Za članke u časopisima: Prezime i ime autora članka, naslov članka, naslov časopisa u kojem je članak objavljen, volumen, godina, broj i stranica časopisa u kojem je članak objavljen.

Za članke u zbornicima: Prezime i ime autora članka, naslov članka, naslov zbornika u kojem je članak objavljen, izdavač, mjesto izdanja, godina izdanja.

Radovi moraju biti lektorirani, pa treba navesti ime i prezime i potpis stručne osobe koja je izvršila lekturu, na hrvatskom i engleskom jeziku.
U popratnom dopisu što se šalje uz rad treba navesti ove podatke: ime i prezime autora s adresom i brojem telefona, e-mail adresu, stručnu spremu, znanstveno zvanje, naziv institucije ili radne organizacije i radno mjesto.

Obaveza autora je osigurati lekturu sažetaka. Rukopisi se ne vraćaju.

Kotizacija za sudionike znanstvenog skupa iznosi 200 Kn (u iznos kotizacije uključen je i zbornik sažetaka, a studenti su oslobođeni plaćanja kotizacije).

Za sudionike skupa organizirani su ručak po cijeni od 50 Kn i večera po cijeni od 100 Kn, a u prilogu pozivu nalazi se ponuda za smještaj sudionika skupa u hotelu “LifeClass Terme Sveti Martin”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije