FOTO Večer folklora u okviru manifestacije ‘Dani Dunjkovca’

U okviru višednevne manifestacije ‘Dani Dunjkovca’ koja se od 17. lipnja do 2. srpnja održava u ovome mjestu Općine Nedelišće, u subotu 24. lipnja priređena je Večer folklora koja je posjetiteljima omogućila jednosatno uživanje u raznolikom programu.

Već četvrtu godinu za redom Večer folklora organizirala je Udruga za očuvanje kulturne baštine Međimurska gruda iz Dunjkovca, a održana je na otvorenoj pozornici platoa ispred zgrade osnovne škole.

Program su otvorile Mažoretkinje Nedelišća koje sve više osvajaju priznanja i nagrade diljem svijeta. U folklor su uveli mali plesači folklorne skupine Područne škole Dunjkovec koji su pokazali svoje plesno umijeće pred svojim ponosnim članovima obitelji, rodbinom i mještanima Dunjkovca. Glavni gosti programa bili su članovi živopisne folklorne skupine Kulturnog društva iz Obreža u Sloveniji koji su svojim nastupom posebno oduševili prisutne.

Na kraju je svima okupljenima i svim izvođačima zahvalio predsjednik Međimurske grude Franjo Soldat uručivši prigodne zahvalnice. Kroz program je vodila Aleksandra Ličanin.

“Dane Dunjkovca” priređuje Vijeće Mjesnog odbora u suradnji s mjesnim udrugama, NK Međimurec i DVD Dunjkovec. “Dani Dunjkovca” počeli su u subotu 17. lipnja Sportskim danom, odnosno sportskim igrama za velike i male koje je Udruga žena Dunjkovec organizirala na igralištu NK Međimurca.

Bilo je sportski i veselo, a djeca su se natjecala u disciplinama gađanje gola nogom, gađanje čunjeva, nabacivanje kolutova i gumi košarka, dok su muškarci i žene odmjerili vještine međusobno u disciplinama gađanje gola nogom, pikado, gađanje čunjeva, nabacivanje kolutova i bacanje potkove. Svim pobjednicima podijeljene su medalje u svim kategorijama.

“Dani Dunjkovca” nastavili su se 22. lipnja druženjem na kuglani Hrastinka u organizaciji udruge Hrastinka, potom je 24. i 25. lipnja održan na igralištu NK Međimurca nogometni turnir za mlađe uzraste “Hraščica kup”, a slijede još 1. srpnja županijsko vatrogasno natjecanje na igralištu Međimurca, te u nedjelju 2. srpnja Gulašfest u organizaciji Međimurske grude, također na istom igralištu.

Riječ je o natjecanju u kuhanju međimurskog gulaša te će to biti i završna manifestacija ovogodišnjih Dana Dunjkovca. Za sve posjetitelje će biti pripremljen besplatni gulaš dok će pod šatorom svirati živa glazba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije