GORNJI MIHALJEVEC ‘Dani lipe’ započeli biciklijadom

Danas su u Općini Gornji Mihaljevec započele aktivnosti tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije “Dani lipe” i to organizacijom biciklijade pod nazivom “Svi na becikline”. Okupilo se preko sto biciklista rekreativaca svih uzrasta i svih oblika i vrsta bicikala, tako da su se mogli vidjeti najsuvremeniji sportski bicikli, a i oni koji su do sada nepravedno bili bačeni u tavanski kut.

Tako je Mladen Mikulan zajahao oldtimera kojeg je vozio još njegov djed, kao jednog među prvim biciklima u Općini. Signal za start pred Domom kulture u Gornjem Mihaljevcu dao je Robert Kos, predsjednik Općinskog vijeća, član organizacijskog odbora, a za sigurnost povorke se brinuo načelnik Općine Goran Lovrec s općinskom ekipom.

Trasa je od Gonjeg Mihaljevca vodila prema “Trpećem Isusu” – obnovljenom pilu, kojeg je neoprezni vozač srušio prošle godine, udarivši automobilom u njega, gdje je velečasni Ivan Vugrinčić, župnik župe “Sv. Katarine mučenice” iz Gornjeg Mihaljevca, uz nazočnost svih biciklista blagoslovio obnovljeni pil.

Trasa je dalje vodila uz ribnjak do Križopotja i dalje do Doma Kulture u Dragoslavec Selu, gdje je iscrpljene bicikliste čekala okrjepa u organizaciji vrijednih domaćima MO Dragoslavec Selo.

Nakon počinka od petnaestak minuta karavana biciklista je krenula preko Dragoslavec Brega i Zanjkoske Grabe do sljedećeg odmorišta kod Doma Kulture u Vukanovcu, gdje su aktivisti MO Vukanovec priredili okrjepu. Ovdje je “Vukanovčar” – društvo za zaštitu potrošača Međimurja pripremilo otvaranje Savjetovališta potrošača Međimurske županije, koje sufinanciraju Međimurska županija i Općina Gornji Mihaljevec.

Nazočne je s projektom i radom savjetovališta upoznao voditelj savjetovališta Željko Tomašić, a savjetovalište je prigodnim obraćanjem otvorio načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec, istaknuvši da Općina i na ovaj način brine i svojim građanima.

Potom su se biciklisti uputili prema cilju kod Doma kulture u Gornjoj Dubravi, gdje su domaćini bile aktivistice Udruge “Udružena” iz Gornje Dubrave koje su umorne bicikliste nahranile i napojile kako to nalažu stari međimurski običaji.

Poslije ručka, organiziran je turnir u odbojci na pijesku, a natjecateljima nije smetala vrućina jer nema ništa ljepše od druženja s prijateljima. Na cilju su se sređivali utisci, a zanimljivo je da je većina biciklista, iako su stanovnici Općine Gornji Mihaljevec, prvi puta u životu prošla putem kojim je vodila trasa biciklijade, a upravo je to temeljni cilj biciklijade, da se ljudi druže te upoznaju svoj kraj.

Na rastanku su se biciklisti međusobno pozdravljali s “vidimo se na godinu”, a iz Općine su poručili: “I za iduće Dane lipe, svi na becikline!” Program Dana lipa se nastavlja u petak i subotu, a svi gosti su dobrodošli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije