VIDEO Dražen Srpak predstavio Mursko Središće u Sloveniji

Međusobno povezivanje i razmjena iskustava jedinica lokalnih samouprava doprinose razvitku, unapređenju i lakšem provođenju investicija, programa i projekata ne samo na regionalnoj i nacionalnoj razini, već i sa općina, gradovima izvan Hrvatske.

Grad Mursko Središće njeguje dobrosusjedske odnose sa Općinom Lendava s kojom se zalaže za izgradnju novog mosta i zaobilaznice, gradom Lenti s kojim je od 2004. godine pobratimljen, kao i s Općinom Narda s kojima surađuje kulturno i turistički, Općinom Beltinci s kojima razvija nove i inovativne EU projekte, te gradom Bad Radkersburgom i BH Südoststeiemark-a na povezivanju i unapređenju civilnog društva.

Dva puta godišnje održava se Bilateralna konferencija, koja je po prvi puta ove godine održana u ponedjeljak, 19. lipnja Šentilju u Slovenskih goricaj u Casino Mond Šentilj. Na 13. bilateralnoj konferenciji gradonačelnika sudjelovao je, na poziv župana Südoststeiemark dr. Alexandera Majcana te gradonačelnika Bad Radkersburga Heinricha Schmidlehnera i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, jedini predstavnik iz Republike Hrvatske.

Gradonačelnik je bio zamoljen da na konferenciji prezentira i predstavi najsjeverniji grad RH, što je i učinjeno putem promo filma, na osnovu snimljenih prijašnjih materijala, u kojem su prikazani svi resursi grada i poduzetničke investicije.

Promo film, osim na gradskim stranicama grada, objavit će se i na stranicama Bad Radkersburga i BH Südoststeiermark. Pošto slika govori više od tisuću riječi, u nastavku vam donosimo promo film – Wirtschaftszone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije