KOTORIPČANI u Belom Manastiru oduševili žgancima i jegerom

Prije nekoliko godina započelo je prijateljstvo Belog Manastira i Kotoribe. Povezale su ih njihove najveće turističke manifestacije – Grahijada i Dani šibe i ribe.

Već 16.-tu godinu udruga PSIOS iz Belog Manastira organizira Grahijadu – natjecanje u kuhanju graha koje svake godine okupi veliki broj ekipa. Ekipa iz Kotoribe je, nakon što su oni bili gosti ovogodišnjih Dana šibe i ribe, odlučila uzvratiti posjet i sudjelovati na Grahijadi koja je održana u subotu, 18. lipnja i pripremiti im domaće specijalitete.

Predvođeni načelnikom Ljubomirom Grgecom, zamjenikom načelnika Robertom Ujlakijem i predsjednikom Općinskog vijeća Stankom Vugrinčićem, Kotoripčani su Baranjcima pripremili žgance s kosanom mašćom, a pečenje jegera je izazvalo veliku zanimanje.

Prilika je to bila i za ponovne susrete i starih prijatelja, ali i za stjecanje novih poznanstva. Manifestaciju je vodio stari poznanik Davor Dretar Drele koji je više pažnje posvetio međimurskom vinu, a veliko priznanje Kotoripčanima bilo je uvrštavanje njihovog kuhara Antuna Horvata u tročlani žiri koji je proglasio pobjednika Grahijade.

Novoizabrani gradonačelnik Tomislav Rob obećao je da će se suradnja dviju sredina i dalje nastaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije