VIDOVO Festival folklora i tradicije u Donjem Vidovcu

Kulturno umjetničko društvo Donji Vidovec bio je u subotu, 17. lipnja tradicionalno dobar organizator i domaćin Festivala folklora i tradicije ‘Vidovo 2017.’

Nakon mimohod od mjesne župne crkve pa do dvorišta Doma kulture, gdje se je festival održavao, na Festivalu su nastupili stariji i mlađi plesači KUD ‘Donji Vidovec’, susjedi iz KUD-a’ Seljačka sloga’ Donja Dubrava, KUD ‘Zrin’ iz Legrada, slovenski HKDM Ljubljana, Mažoretkinje Nyrbator te članovi KUD ‘Bilje’ iz Bilja.

Pjesmom je dobrodošlicu brojnim gostima i uzvanicima poželio akademski glazbenik Martin Srpak iz Zagreba, a potom i predsjednik KUD-a domaćina Nikola Matulin. Čestitke u ime domaćina uputio je Josip Matulin, donjovidovski načelnik, a u ime Međimurske županije zamjenik župana Josip Grivec, koji je Festival i otvorio.

U sklopu Festivala bio je predstavljen projekt ‘Europa za građane’ kojeg je KUD iz Donjeg Vidovca važan dionik i u njegovom sklopu će ove godine gostovati u Rumunjskoj, a što je najavio direktor projekta Petar Hann.

Svojim gostima domaćini su pokazali zbirku Etno muzeja na Župnom dvoru te crkvu Sv. Vida, a oni su bili tri dana su gosti Donjeg Vidovca. Bili su to Mađari, Rumunji i Vojvođani.

Bio je to još jedan Festival koji je Donji Vidovec, odnosno KUD ‘Donji Vidovec’ svrstao na kulturnu kartu Europe. Nakon kulturnog programa goste je zabavljao glazbeni sastav Oaza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije