ANEGDOTA Tako to radi nogometni sudac Casimir Nomo Nemi

Nedavno smo na kulturno edukativnoj priredbi u čakovečkoj Srednjoj školi ‘Zajedno protiv govora mržnje’, u preventivnom programu Ministarstva unutarnjih poslova za sprečavanje govora mržnje i nasilja na sportskim događanjima, mogli mnogo toga naučiti.

U sklopu priredbe su eminentni sportski djelatnici Međimurja odašiljali poruke kako bi se toj mržnji pokušalo stati na kraj. Jedan od njih bio je poznati međimurski nogometni sudac Casimir Nomo Nemi (44) iz Nedelišća ili nogometnom svijetu Međimurja poznat kao Casimir Rodriqe- Kazo.

Zanimljiv je bio uvodni dio razgovora koji je s njim vodio Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske i sam nogometaš veteran. On je ispričao kako Kazo priprema nogometaše veterane, a kojima je najteže suditi.

– On oko sebe okupi sudionike susreta te ih između ostaloga zamoli na korektnost u igri, a ono što posebno impresionira su njegove riječi koje zna uputiti nogometašima, ispričao je Radovan navevši kako ih Kazo zamoli neka mu ne psuju majku jer ta psovka neće doprijeti do nje.

Ona je od Međimurja udaljena 7.000 kilometara i živi u dalekom Kamerunu.

– Vjerojatno je i to neka poruka protiv mržnje, a njegove izgovorene riječi na svakoj utakmici pronalaze plodno tlo – dodao je Gačal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije