FOTO Dobrotvorni spust – veslali za Prvi korak i Dravu

Stotinjak ljubitelja prirode, aktivnog odmora i humanitaraca zaveslalo je na drugom dobrotvornom spustu ‘Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu’ u organizaciji Saveza udruga ‘Prvi korak’ i njihovih partnera-Zaštitarsko ekološke udruge Senjar-ZeuS i Paintballl rekreacijskog centra Pozoj iz Donje Dubrave te Općine Donji Vidovec.

Savez udruga “Prvi korak” prva je neprofitna organizacija u Republici Hrvatskoj kojoj je osnovna djelatnost usmjerena na odabir, izobrazbu, zapošljavanje, superviziju, financiranje i vođenje osobnih pomagača za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u predškolskom sustavu te je prema tome Međimurska županija jedina koja kroz model sufinanciranja 50% županija i 50% jedinice lokalne samouprave osigurava pomagače djeci s teškoćama u razvoju i u predškolskom odgoju.

Spust je održan s ciljem promicanja svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s teškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju. S ekološkog aspekta ZeuS ukazuje na važnost očuvanja rijeke Drave kao posljednjeg bisera netaknute prirode, značajnog po svojoj biološkoj raznolikosti i turističkoj atraktivnosti te je ovom aktivnošću ujedno obilježen Svjetski dan zaštite okoliša.

Flota od četrnaest plovila, osiguravana od strane tima HGSS Stanice Čakovec, krenula je ove subote, 10. lipnja 2017. od Svete Marije te proveslala predivnim krajobrazom starog toka rijeke Drave do Donje Dubrave. Organizatore veseli sve veći interes za aktivno sudjelovanje i podršku radu udruge Prvi korak te očito ovaj događaj prerasta u tradicionalnu manifestaciju regije.

Organizator je za sudionike pripremio pečenjaru na pješčanom sprudu te natjecanje u bacanju žabica, a pobjednika su LifeClass Terme Sveti Martin nagradile dnevnom kartom za kupanje.

Od srca zahvaljuju svim sudionicima spusta te svima koji su dali nesebičan doprinos organizaciji:
-Zaštitarsko-ekološkoj udruzi Senjar-ZeuS, D. Dubrava
– Paintball-rekreacijskom centru Pozoj, D. Dubrava
– HGSS stanici Čakovec
– Marijanu Vargi, načelniku općine D. Dubrava
– DVD-u D. Dubrava
– Općini Donji Vidovec i Vidovskim zlatarima
– Josipu Grivcu, dožupanu MŽ
– Rafting klubu Matis Varaždin
– Rafting klubu Koprivnica
– Općini Sv. Martin na Muri
– sokovima KIS D. Dubrava
– pekari Gazmenda Kuqia Čakovec
– mesnicama KIŠ
– vinariji Preiner, Sv. Urban
– Ragusi Čakovec
– LifeClass Termama Sveti Martin
– Hrvatskim laburistima-stranci rada, podružnici Međimurske županije
– Nevenu Lisjaku

“Budite dobri ljudi. Dobar čovjek je poput onoga koji hoda po pijesku. Ne čuje mu se hod, ali tragovi ostaju.” (Sean Connery)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije