MATURALNI PLES Žene HDZ-a će 65 maturanata omogućiti maturalni ples

Tradicionalna humanitarna akcija ‘Svi na maturalni ples’ Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Međimurske županije doživjela je sedmo izdanje, a ove godine omogućila je odlazak na maturalni ples čak 65 maturanata iz šest čakovečkih srednjih škola.

Kako je prilikom svečanog uručivanja novčanih sredstava rekla predsjednica Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Međimurske županije i glasnogovornica Vlade RH Sunčana Glavak plemeniti cilj omogućavanja odlaska na maturalni ples školarcima koji zbog teške financijske situacije to ne bi mogli, se nastavlja.

Glavak je posebno istaknula zaslužne tvrtke i pojedince koji su pomogli da se skupi ovogodišnjih potrebnih 9.000 kuna.

– To su tvrtke Pana Čakovec, Đurkin Čakovec, Sobočan interijeri Mursko Središće, Elkos automatika Kotoriba, poslovnica Euroherc osiguranja Čakovec i Josip Lepen iz Podturna. Sakupljeni iznos je uplaćen na račune škole, a potrebiti maturanti, čija imena se ne objavljuju javno, sada mogu uživati u najljepšem događaju svog srednjoškolskog obrazovanja, poručila je Glavak.

Tijekom sedam godina akcije sakupljeno je 65.000 kuna i omogućen je odlazak na maturalni ples preko 665 učenika. U ime ravnatelja čakovečkih srednjih škola na donaciji se zahvalila ravnateljica Graditeljske škole Srebrenka Pongrac koja je kazala kako je svaka pomoć ili akcija koja se poduzme jednom lijepa, ali kada to netko kontinuirano čini onda je to već hvalevrijedno.

Kazala je kako u njezinoj školi ima dosta učenika sa slabijim financijskim mogućnostima te da oni zaista najviše cijene što čini Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Međimurske županije.

Svečanosti je prisustvovala i potpredsjednica Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ na nacionalnoj razini Nadica Dreven Budinski. Naglasila je kako je riječ o jedinstvenoj akciji koja je uvrštena u nacionalni program Zajednice. Sunčana Glavak za kraj je poručila kako će se akcija sigurno nastaviti i u sljedećim godinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije