FOTO Predivno – 17 šarenih klupica prijateljstva u Perivoju Zrinskih

>> Otvorenje “Klupica prijateljstva” u Perivoju Zrinskih (Petak, 9.6.2017.)

Čakovečki Perivoj Zrinski procvao je u svom punom sjaju s početkom proljeća, ali živopisne boje dodane su i početkom lipnja. Naime, u sklopu natječaja ‘Naš doprinos zajednici’ koju je provela udruga Zora u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcem u Perivoju Zrinskih obojano je 17 “klupica prijateljstva”.

Kako je rekla voditeljica projekta Monika Malenica iz Udruge Zora, ova građanska akcija odgovor je na jednu od definiranih potreba projekta”Moje mjesto u zajednici”, a to je uređenje klupica na području Perivoja Zrinskih Čakovec.

– Te klupice su izlizane zbog čega je nekoć mjesto druženja građana mahom prazno. Također, želimo povezati sve građane, udruge i institucije kako bi vratili parku percepciju “sigurnog mjesta”, ugodnog i pogodnog za boravak i druženje mladih i građana” izjavila je Malenica.

Dodala je kako su svoj doprinos provođenju akcije dale i ostale čakovečke srednje škole, Centar za odgoj i obrazovanje, III. Osnovna škola kao i brojni volonteri.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec rekao je kako ga je izrazito razveselila akcija koju su potaknuli sami građani, odnosno učenici i članovi udruge. – Dobili smo nešto novo, nešto orginalno u Perivoju Zrinskih, što će i građanima Čakovca i turistima sigurno uljepšati dojam o Gradu Zrinskih – izjavio je.

Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman također nije krila svoje oduševljenje. – Zaista izgledaju prekrasno i nadam se kako će ih građani što više koristiti, ali i što više čuvati, da nam potraju što duže – kazala je Herman.

Akcija je trajala tri mjeseca, a kroz 11 radnih akcija brušenja drvenog i metalnog dijela, stavljanja zaštitnih boja te bojanjem-ukrašavanjem klupica obnovilo se 17 derutnih klupica. Svaka je klupica dobila i graviranu pločicu s podacima o građanskoj akciji, kao i osobama koju su dale svoj doprinos njezinom novom “looku”.

Projekt je financirala Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH kroz Nacionalnu zakladu za ravoj civilnog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije