STRASTI Istre u Mamici

Strast je najvažnija sila koja vrti kuhače, kupice i lonce u Mamici od prve sekunde otvaranja restorana. Intenzitet joj ne opada godinama, a vidno se pojačava od prigode do prigode.

Jedna takva, brižljivo osmišljena za četrdesetak prijatelja i gostiju, dogodila se minulog petka pod znakom gostovanja vrhunskih ulja i vina Medea s juga Istre. U maslinicima uljare i vinarije Medea raste 12 000 stabala maslina među kojima prednjače nasadi sorte Leccino, Pendolino, Buža, Bjelica i Leccione.

Na tržište izlaze i kupažom svih sorti pod etiketom Aurum, a cijeli sortiment pod zbirnim brandom Salvela. U minutama dočeka i okupljanja svih uzvanika večeri, ulja su se kušala u debelom hladu ugodne terase nad kojom se nebo prijetilo olujom koja se u kasnim noćnim satima i sručila na Međimurje.

Gospodarica mirisa i okusa svih tanjura Sandra i posada kuhinje restorana Mamica pripremili su izuzetna ostvarenja u pet sljedova koje su popratila pažljivo odabrana vina iz podruma Medea koja rastu na šezdesetak hektara na krajnjem jugu Istre. Umijeće je stvoriti dobro vino, jednako zahtjevno i spravljanje vrsnih jela, no osobita je vještina i znanje uspješno sljubiti sadržaj čaše i tanjura.

Kad to ostvarite pet puta tokom večere, teško će publika ostati nedotaknuta ili šutljiva, a publika za stolovima bila je sve drugo samo ne nezainteresirana.

Mamica i Medea su ponudili: hladno predjelo i rose 2016., toplo predjelo i chardonnay 2016., prvo glavno jelo i mladi merlot 2015., drugo glavno jelo i de luxe izdanje merlota pod etiketom Punta Greca 2013. te na kraju extra desert uz mladu malvaziju 2016.

Atmosferu su vrlo raspoloženo i znalački cijelu noć dizali izuzetni glazbenici “Žive pozitive” no noć kao da je eruptirala kad se grupa gostiju iz Beograda, na putu za njemački Bamberg, nakratko povukla iz restorana, preodjenula i sišla u dvoranu s akustičnim instrumentima, a potom, uz nesvakidašnju publiku, domaćine i pomoć “Žive pozitive”, žarila i palila duboko u noć. Mamica se nakon noći s vinima Tomaz, a sada i s Medom, potvrdila kao sjajan domaćin, organizator i mjesto za nenametljivu edukaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije