MEĐIMURSKI SEJEM Kulturno-turistički projekt povezuje Međimurje i Lendavu

Hrvatsko kulturno društvo Pomurje je svoju tradicionalnu priredbu ‘Piknik’ ove godine organiziralo kao otvoreni kulturno-turistički-zabavni događaj. Međimurski sejem održan je u Petišovcima ispred trgovine i Lero bara obitelji Rob koji su članovi HKD Pomurja te suorganizatori same priredbe.

Sama priredba je zamišljena kao kulturno-turistički produkt koji proširuje ponudu Turističke zajednice Lendava vabi, a ujedno i povezuje lokalne zajednice Međimurske županije i Općinu Lendava. Već u podne na lijepo uređenom prostoru priredbe ispod suncobrana mogla se konzumirati gastronomska ponuda sajma.

Kotlovina, sajamske kobasice, vojnički grah i langoši pripremali su se u ‘živoj’ kuhinji. Prvi posjetitelji privučeni mirisima i glazbom u velikom broju dolazili su na ručak te razgledavanje sajamskih štandova koji su obilovali domaćim proizvodima poput meda, vina, domaćih kolača, bučinog ulja, suvenira i pletenih proizvoda smještenih u hladovini starih lipa.

U kratkoj svečanosti otvorenja sajma prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Mursko Središče Dražen Srpak koji je istaknuo odličnu suradnju Grada Mursko Središče i Općine Lendava te ponudio sudjelovanje Turističke zajednice grada na sljedećem sajmu.

Pokrovitelj sajma bila je Međimurska županija, a Darko Radanović, pročelnik za gospodarstvo i Europske integracije Međimurske županije izrazio je zadovoljstvo viđenim, prenio pozdrave župana Posavca i obećao pomoć i sudjelovanje Turističke zajednice Međimurske županije na sljedećim sajmovima.

U ime Turističke zajednice Lendava vabi prisutne je pozdravio predsjednik Janez Somi te u svom govoru Međimurski sajam proglasio novim turističkim produktom lendavske općine. Prisutne je pozdravio i zahvalio se svima na sudjelovanju Đanino Kutnjak, predsjednik Saveza hrvatskih društava Slovenije.

Sajam je posjetio i župan Općine Lendava mag. Anton Balažek sa suprugom. U kratkom kulturnom programu predstavili su se Tamburaši HKD Pomurja. Uz zvukove automobilskih truba u koloni na prostor sajma stigli su automobilski ljepotani iz prošlog stolječa, bilo je tu i traktora te motocikla Oldtimer kluba Međimurje Čakovec, koji su svojom pojavom privukli pažnju i interes posjetitelja.

Zalaskom sunca priredba se pretvorila u zabavu, a za odlični štimung pobrinuli su se mladi tamburaši KUD Žiškovec, Tamburaški sastav Tambura. Organizatori su bili više nego zadovoljni odličnom posjetom, iskazanim zadovoljstvom sudionika i posjetitelja, a i vrijeme ih je odlično poslužilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije