PODRAVSKO MORE Na Šoderici nas čeka vruće ljeto i odlična zabava

Šoderica ili kako je zovu Podravsko more, ovoga će ljeta biti bogatija nego ikad događanjima, manifestacijama, natjecanjima i festivalima za sve dobi i ukuse.

Od lipnja do kraja kolovoza na Šoderici, koja je omiljeno kupalište i brojnih Međimuraca, će se održati čak 22 raznovrsne priredbe. Sezona se otvara 3. i 4. lipnja cjelodnevnim zabavnim programom i koncertom grupe Vigor, a zatvara 27. kolovoza Kupom Zlate Bartl.

Između tih datuma održat će se, između ostaloga, već dobro poznate manifestacije poput Šoderica OpenAira, Partyloopa, kazališnih festivala, Obiteljskog dana, Showderice i Country vikenda, ali i neke nove kao što su Biciklom po Podravini do Šoderice, MMA Viking Fight Day, Turnir u odbojci na pijesku, Šaran kup by Vegeta i HOT Challenge Šoderica 2017., piše epodravina.hr.

– Znate kako smo počeli na Šoderici i gdje smo sada. Ovaj program ima svoju povijest, nastajao je kroz tri godine, nadopunjavao se i ima kontinuitet. Jedan dio od 22 manifestacije možemo nazvati tradicionalnima, a neke su i nove. Naravno, program je podložan i promjenama u slučaju lošeg vremena, a može se još i nadopunjavati – najavio je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

Jedna od manifestacija koju je direktor posebno izdvojio je Biciklom po Podravini do Šoderice, koja spaja tradiciju biciklizma i biciklijada s ljetom na Podravskom moru, a organizira ga Turistička zajednica u suradnji s BK Rotor i Oldtimer klubom Biciklin.

Također, 8. srpnja održat će se prvi Šaran kup, koji je zapravo natjecanje u pripremanju šarana na rašljama, što je još jedna od novina koje će zasigurno privući veliki broj zainteresiranih.

Načelnik općine Legrad Ivan Sabolić zadovoljan je predstavljenim programom i uvjeren je da je manifestacija višestruko korisna za sve uključene.

– Kada je došlo do sprege poduzetnika, javne uprave, udruga, Turističke zajednice napravljen je potreban korak i uspjeli smo sada već treću godinu organizirati Ljeto na Šoderici. Ona doprinosi i razvoju turizma na području županije, pogotovo općine Legrad, a donosi i razvoj poduzetništva te otvaranje novih radnih mjesta. Približavamo se brojki i od 30 događanja, možda već ove godine dođemo do toga – smatra Sabolić.

Brojem događanja impresioniran je i župan Darko Koren, koji ističe da bi to bio izazov i za bilo koje mjesto na obali.

– Zamislite da u nekoj Jadranskoj destinaciji organiziraju 22 priredbe u tako kratkom intervalu. Tu je zaista bilo potrebno puno truda, okupiti sve te pojedince i udruge, biti jedinstven u težnji da ponovno aktualiziramo naše Podravsko more – zaključio je župan za epodravinu.hr.

PROGRAM LJETA NA ŠODERICI 2017.

LIPANJ

3-4. lipanj – otvorenje sezone, cjelodnevni zabavni program – koncert grupe Vigor

4. lipanj – Biciklom po Podravini do Šoderici

10. lipanj – Šoderica OpenAir

11. lipanj – Kup županije u ribolovu

16. – 18. lipanj – Roosters Moto miting

24. – 25. lipanj – Partyloop

24. lipanj – MMA Viking Fight Day

29. lipanj – 3. Kazališni festival

SRPANJ

1. srpanj – Obiteljski dan

8. srpanj – 1. šaran kup by Vegeta

13. srpanj – 3. kazališni festival

15. srpanj – Turnir u odbojci na pijesku

21. – 23. srpanj – Showderica

27. srpanj – 3. kazališni festival

28. – 29. srpanj – Rocklive

30. srpanj – Kup Šoderice u ribolovu

KOLOVOZ

4. – 6. kolovoz – Country vikend na Šoderici

10. kolovoz – 3. kazališni festival

19. kolovoz – HOT Challenge Šoderica 2017

24. kolovoz – 3. kazališni festival

27. kolovoz – Kup Zlate Bartl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije