ZAVRŠNE PRODUKCIJE najmlađih dramskih grupa studija Dada KD Pinklec u Čakovcu

Mjesec lipanj već je tradicionalno predviđen za mnoge završne produkcije. Dramski studio Dada ima 7 različitih grupa koje vodi 6 različitih voditelja. Najstarija grupa svoju je produkciju (predstava ”The Wall’) obavila u svibnju.

U lipnju će produkcije održati 6 grupa u Dvorani Centra za kulturu u Čakovcu i to u dva različita termina. Dvije grupe voditelja Tanje Novak i Alena Barbića svoju će produkciju imati 7. lipnja u 20 sati, a grupe voditelja Jelene Dokleja, Nevena Matoše i Brune Kontreca produkciju će imati 14. lipnja u 20 sati.

Alen Barbić je voditelj predstave ‘Na filmu’ gdje jezičnim duhovitostima Miroslava Gakića nastoje dočarati posebnosti kazališne poetike Pinkleca s mnoštvom specifičnosti u glasu i pokretu.

Tanja Novak je voditeljica predstave ‘Nije za mlađe od 16 godina’ koja je nastala kao spoj adaptacije istoimenog dramskog teksta njemačkog dramatičara Kriste Šagora, te poezije Marka Pogačara. Bazirala na četiri bitne sastavnice – na pripremu tijela, na disanje, glas i artikulaciju.

Jelena Dokleja je voditeljica predstave ‘Dječjograd’ gdje djeca uživaju bez roditelja, baka i djedova. Pobjegli su tamo jer bez vike mogu slušati muziku, igrati igrice, ne pisati zadaće, ne ići u školu, jesti slatkiše do mile volje, raditi kad god i što god požele. No, ipak tamo im do kraja i nije bilo savršeno. Zašto? Dođite i otkrijte 14.6. u 20 sati!

Ona je voditeljica i predstave ‘Jedna vrana gakala’ gdje će prikazati kako je živjeti u najljepšem gradu i najljepšem parku u Čakovcu kad si vrana. Vranice i vranići željni učenja tuže se na ljude koji im smetaju, no hoće li sa preseliti na neko drugo mjesto ili ostati zauvijek ovdje, saznajte u ovoj dramskoj igri.

Neven Matoša je voditelj predstave ‘Subota’. Oni si ne zadaju preteške zadatke, već se sve fokusira na igru, te sve rade kroz ‘opuštanje’. Dođite provjeriti kako to oni rade.

Bruno Kontrec je voditelj predstave ‘Grad bez roditelja. Djeci trebaju roditelji! No, postoje trenuci kada roditelji djeci samo smetaju. Što bi se dogodilo kada bi roditelji jednostavno nestali? Ili otišli. Kada bi napustili grad i ostavili svoju djecu samu u njemu! Što bi ona napravila? Jesu li ona zaista toliko mala da ne bi znala što učiniti ili pak mogu puno više nego li itko misli. Nego li i sami misle. Djeca ove priče pokušat će odgovoriti na ova pitanja, a da li im roditelji stvarno trebaju ili mogu kroz život sama, saznati ćete na kraju!

Pozivamo vas ovim putem da dođete i uživate na predstavama. Ulaz na produkcije je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije