DJECA KUD-a ‘Sveta Jelena’ iz Šenkovca pažljivo su oslikala licitarska srca

U projekt malog folklora KUD-a ‘Sveta Jelena’ Šenkovec, uplanirana je etno radionica upoznavanja rada medičara, kombinirana sa hodočašćem u Mariju Bistricu, zajedničkim druženjem i ‘romarskim ručkom’ iz torbe .

U veselom raspoloženju mali su folkloraši iz autobusa krenuli sa svojim roditeljima i bakama obaviti dio ‘romarskih’ obaveza. Jedan dio članova predvođenih rukovodstvom najprije je otišao pozdraviti Mariju u crkvu, gdje su sudjelovali u procesiji oko kipa u svetištu, dok je drugi dio ekipe krenuo na Kalvariju. Zajedno su sudjelovali na misi na otvorenom u sklopu hodočašća dječjih vrtića Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon mise krenuli u medičarsku radnju. Najprije je ljubazni majstor Brlečić ispričao sve o medičarskom zanatu, a onda je krenulo ukrašavanje malih srca. Spretne male ručice pažljivo i strpljivo su oslikavale srca istom onom tehnikom koju koristi majstor uz njegovu pomoć i asistenciju njegove kćeri. Majstor je djeci darovao i svoja originalna licitarska srca. Do dolaska u Šenkovec, ukrasi su se osušili, te su ih mali folkloraši poklonili svojim mamama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije