FOTO Poruka iz Srednje škole Čakovec – zajedno protiv govora mržnje

U dostojanstvenoj atmosferi u dvorani Srednje škole u Čakovcu danas je predstavljen Nacionalni preventivni program ‘Zajedno protiv govora mržnje’, koji se u prvoj fazi, ‘Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima’, sastoji od multimedijalnog kutka Stani pred kameru/mikrofon i pošalji poruku kao i zabavno- glazbenog programa. Sve to, ruku pod ruku, provode PU međimurska i Srednja škola Čakovec.

Krunoslav Gosarić, načelnik PU međimurske, je istaknuo kako nacionalni projekt provodi Ravnateljstvo policije u suradnji s lokalnom upravom i upravom.

– Provodi se u više županija i gradova pa je i naša sredina došla na red. Glede toga smo danas u dvoranu Srednje škole pozvali ugledne osobe koje će uputiti poruke u smislu – zbog čega ne podržava govor mržnje – istaknuo je načelnik. Posebno je istaknuo kako u našoj županiji nismo imali takva ekscesna ponašanja na sportskim terenima.

– Ja se nadam da će ova aktivnost potaknuti naše žitelje da se i dalje odnose u jednom tolerantnom i kvalitetnom duhu u širenju zajedništva i da se eventualnim ekscesnim ponašanjima koji su usmjereni na govor mržnje odmah u startu kaže jasno i glasno NE, poručio je načelnik Gosarić.

– Drago mi je da se na području Međimurja provodi ovakva akcija – istaknuo je međimurski župan Matija Posavec dodavši kako promicanje tolerancije i kulture dijaloga dovodi do izostanka bilo kakve vrste diskriminacije ne samo na sportskim terenima već općenito i u društvu.

Govor mržnje zloćudna je vrsta govora – istaknuli su moderatori i voditelji programa Mateja Gošćiej i Radovan Gačal. Oni su nas vodili kroz video spotove koji diljem svijeta promiču nultu stopu tolerancije, a između svakog od spotova pred auditorij su dolazili uglednici Međimurja sa svojim konstruktivnim porukama protiv govora mržnje.

Gordana Ramušćak, ravnateljica Srednje škole Čakovec, je istaknula nultu stopu tolerancije u toj ustanovi. – Budite mladi, lijepi i zaljubljeni, veselite se!, poručila je. Dr. Robert Grudić, ravnatelj ŽB Čakovec, je poručio da prilikom odlaska na sportska borilišta iz glave izbacimo negative misli.

Poznati sportski novinar Željko Kraljić je pozitivnim dijelom sporta istaknuo akciju izbora fair play sportaša Međimurja koju provodi Sekcija zbora sportskih novinara MŽ, dok je predsjednik MNS Mato Kljajić kazao kako je naša sredina, u odnosu na druge u Lijepoj Našoj, primjer tolerancije na nasilje.

Nogometni sudac Casimir Rodriqe je rekao kako je kroz sport postigao sve u životu, dobio je mnogo, a pogotovo dolazak u najljepši kutak na svijetu. Gimnastički internacionalac Filp Ude je istaknuo kako nikada nije bio izložen diskriminaciji i izrazio želju da se to nikada i ne dogodi.

Dražen Bence, predsjednik Prekršajnog suda Čakovec, smatra kako je suživot moguć samo bez nasilja koje treba što prije prepoznati. Matija Posavec je poručio:- Učinimo naš sredinu tolerantnom, širimo ljubav čime naš svijet postaje ljepši.

Dogradonačelnik Čakovca Zoran Vidović je kazao što sve Grad poduzima s PU međimurskom na sprječavanju nasilja uz poruku. – Iskrenost i ljubav uvijek zaustavljaju nasilje! – Lijepa riječ i tolerancija čine čuda!, poruka je Krunoslava Gosarića.

Dojmljiv glazbeni program izveli su učenici Srednje škole Čakovec, a gošća iznenađenja priredbe je bila pjevačica Jelena Žnidarić-Zsa Zsa.. Na skupu su posebno pozdravljeni – gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravanatelji srednjih i osnovnih škola MŽ kao i predstavnici nekih od institucija MŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije