DANI ŠIBE I RIBE U KOTORIBI Manifestacija za turističku kartu Hrvatske

Jučer kasno u noć je pala zavjesa na dvodnevnu 14. Turističku i kulinarsku manifestaciju Dani šibe i ribe Kotoriba 2017.

>>> Pogledajte fotogaleriju

Kada se je to dogodilo lani su općinski čelnici Kotoribe Ljubomir Grgec i Roberto Ujlaki zadovoljno su trljali ruke kazavši kako je ondašnja manifestacija nadmašila se dotadašnje. A što će reći za ovu godinu?

– Da je lanjsku nadmašila i daleko premašila, rekli su. Doista je tako i u cijelosti su pravu. Prije svega po broju posjetitelja koji su dokučili da ovaj donjomeđimurski kutak nudi posebnost u šibi i ribi koju trebaju staviti u svoj kalendar obilaska gastro i zabavnih ponuda, a njih je tijekom subote i nedjelje u Kotoribu došlo više tisuća i već samo po tome Kotoriba zaslužuje da se manifestacija uvrsti na turističku kartu Hrvatske, da se posljednji svibanjski vikend ostane rezerviran za Kotoribu i njenu ponudu.

Video: Tomo

Jučerašnji dan bio je poseban od drugih. Besplatni vlak iz pravca Varaždina toga je dana bio prepun, a sve putnike je po iskrcaju dočekalo veliko iznenađenje. Limena glazba Kotoribe sa skladom ‘V Kotoribi cug mašina fučnula’ i potom koračnica kojom su rado viđeni i dobro došli gosti dopraćeni do sportskih terena OŠ Kotoriba gdje se manifestacija odvijala, a tamo ih je svirkom široka i otvorena srca dočekao glazbeni sastav Pisofkejk.

U odnosu na dan ranije bila je obogaćena dodatnim sadržajima kao što su prodaja predmeta od šibe, demonstracija njihove izrade, veliki bazen iz kojeg se mogla loviti riba, brojni štandovi OPG-ova, Učeničke zadruge Mura Kotoriba, Udruge Svetomarska čipka…

Jednom riječju, svaki je mogao naći nešto za sebe, gdje je dominirao kotoripski gastro specijalitet šaran na rašljama i ostalu ponudu koja je bila prebogata kao i broj njenih konzumenata.

U rano popodne program se je preselio ispod mega šatora, gdje se je tražilo mjesto više. Pozdrav i riječi dobrodošlice novog-starog načelnika Ljubomira Grgeca koji je s oduševljenjem pozdravio sve one koji su došli u njihovu Kotoribu, a posebno male izvođače programa koji ovoga puta bili svi domaći.

Zabavni program su gostima i Kotoripčanima ponudili polaznici mjesnog Dječjeg vrtića, plesači 1. a razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba kao i njihovi tamburaši, a posebno su šaroliki svojom ponudom programa odskakale Kotoripske mažoretkinje i Limena glazba Kotoribe.

Sve u svemu pod šatorom se dugo i iskreno pljeskalo, a posebno raduje što su taj program vidjeli ljudi, kako se to obično kaže, od Štrigove do Kotoribe, no takvih je bilo i iz drugih dijelova Hrvatske pa čak i iz Karlovca odakle su došli tamošnji Međimurci.

Programom je, kao i dan prije, vrsno ‘kormilario’ nenadmašni Alen Fuš, čovjek koji godinama u taj, i sve ostale događaje u mjestu, unosi puninu, daje im obol. Dekor manifestaciji tradicionalno su dali članovi Oldtimer kluba Međimurje ponudivši čak svojim najatraktivnijim vozilima i panoramsku vožnju mjestom.

Pljesak ponovno. Na pozornicu je došao Tamburaški sastav Bosutski bećari iz Vinkovaca. Već njihovi prvi taktovi izmamili su na plesni podij brojne plesače koji su na njemu ostali do kasno u noć.

>>> Pogledajte fotogaleriju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije