VRHOVLJAN Obnovljena i blagoslovljena kapela Gospe Lurdske

Posljednje svibanjske nedjelje, jučer poslijepodne, u Vrhovljanu u Župi i Općini Sveti Martin na Muri, blagoslovljena je obnovljena kapela Gospe Lurdske, a čin blagoslova te moljenje krunice obavio je domaći župnik velečasni Ivan Herceg.

Kapela je izgrađena 1830. godine a zadnji put je djelimice obnovljena 2000. godine, dok je ovaj puta u potpunosti obnovljena, kao sakralni spomenik, mjesto okupljanja vjernika te ukras središta naselja Vrhovljan i križanja puteva koji vode u vinorodni briježni kraj te krajolik rijeke Mure.

Radove i materijal financirali su Općina Sveti Martin na Muri, čiji je novoizabrani načelnik prof. Dražen Crnčec skupa sa svojim zamjenikom Martinom Sršom nazočio događaju, te mještani Vrhovljana i dijelom Svetog Martina na Muri, kojima je župnik Herceg zahvalio na dobročinstvu.

Za sve koji su nazočili ovom lijepom i svečanom činu Općina i DVD Sveti Martin na Muri, priredili su domjenka u Vatrogasnom domu, a tu su bili i ljudi koji su obavili građevinske poslove iz tvrtke ‘Strnad gradnja’ i ličilačko-fasaderske ‘Slika Padarić’, kao i Župni zbor koji je pjevanjem uljepšao ionako ugodno ozračje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije