FESTIVAL PUŠIPELA Ponosni Stjepan Pišta Novak

Premda već nekoliko dana iza nas, nikada bolji Festival Pušipela 2017., o njemu i zbivanjima oko njega se govori i sigurno će se to još dugo događati.

Jedna od brojnih zanimljivosti je ponosan hod i visoko podignuta glava Stjepana Novaka Pište, do ne tako davno direktora Ispostave HFP u Čakovcu, političara i vrsnog šahiste.

Razlog ponosa ne leži u tome ili među time, nego u vinu i odličju koje je Pištino vino dobilo na Festivalu pušipela. Njegov Pinot bijeli 2016. osvojio je 84 boda i dobio Srebrnu diplopmu i to je Pištu ugodno obradovalo.

A još više saznanje kako ga je do Zlatne diplome dijelio samo jedan bod. Da se osvojilo zlato, kakav bi tek hod i ponos prezentirao Pišta, ipak zadovoljan što se našao u društvu međimurskih vinskih velikana. Kušali smo vino uzgojeno na legendarnom ‘Vencu’ i uvjerili se kako je vrlo dobro, a i druaga dva miješana vina ne zaostaju puno.

Treba svakako reći kako je i Mursko Središće ponosno na svojega Pištu, jer svojim uistinu dobrim vinima vrlo rado svakoga počasti i donira razna događanja u gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije