KRISTIAN NOVAK imenovan članom Vijeća za knjižnu djelatnost

Ministarstvo kulture uputilo je 12. travnja 2017. godine Javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća u kojem je pozvalo institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge osoba za izbor članova Kulturnih vijeća.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek donijela je Odluke o imenovanju članova kulturnih vijeća, a u Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost imenovan je Međimurec Kristian Novak.

Kistian Novak, autor je hvaljenog romana ‘Črna mati zemla’, nedavno je objavio novi, još intrigantniji roman ‘Ciganin, ali najljepši’. Po romanu ‘Črna mati zemla’ nastala je i predstava koaj je sve oduševila.

Za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojih je Vijeće osnovano.

Kulturna vijeća osnivaju se pri Ministarstvu kulture za pojedina područja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za ­njezino provođenje, a posebice predlaganja programa javnih potreba u kulturi za koja se sredstva osiguravaju iz državnog proračuna Republike Hrvatske, te radi ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije