KOD PUŠĆINA Istovario prikolicu otpada i pobjegao

U četvrtak, 18. svibnja 2017. godine na poziv predsjednika MO Pušćine zaprimljena je dojava o istovarivanju otpada na lokaciji ‘Vražje jame’, preko željezničke pruge poslije naselja Pušćine (Kuršanski lug).

Predsjednik MO Pušćine prije poziva upozorio je zatečene osobe o zabrani istovara otpada, na što su se isti oglušili. Na teren su izašli komunalni redar i djelatnik Općine Nedelišće te su zatekli u počinjenju dijela istovarivanja otpada dvije muške osobe s osobnim automobilom te auto prikolicom.

Kako neslužbeno saznajemo, jedna od osoba bila je poduzetnik iz Pretetinca. Komunalni redar zaustavio je dotičnu osobu koja je počinila djelo te je zatraženo da zajedno pogledaju istovareni otpad.

‘Navedena osoba se dvoumila uz prigovaranje, da bi na kraju odbila izaći iz automobila i bahatim nastupom prema službenoj osobi napustila mjesto.’, rekao je komunalni redar.

Nakon pregleda mjesta od strane komunalnog redara isti je ustanovio da je istovaren otpad od građevinskog materijala, stiropora, ljepenke, metalne kante, valovitih pokrovnih ambalaža, PVC ambalaže i papirnata ambalaža.

‘Nažalost, dok većina mještana Općine Nedelišće zajedničkim akcijama sudjeluju u prikupljanju otpada, u vrijeme kada se izdvajaju značajna sredstva iz Proračuna za zbrinjavanje otpada, postoje ovakvi sramotni primjeri mještana koji nemaju srama ni obzira prema ostalim mještanima i zemlji u kojoj živimo.

Treba se zapitati što želimo da bude naše naslijeđe koje ostavljamo budućim generacijama. Pozivamo sve naše mještane da se aktivno uključe i prijave ovakve i slične primjere kako bi ovakvih situacija bilo sve manje. Naša dužnost je da svaki isti ili sličan primjer predočimo javnosti.’, poručili su iz Mjesnog odbora Pušćine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije