MURSKO SREDIŠĆE Kulinarskim umijećima Mjesnih odbora završeni Dani Grada

Grad Mursko Središće ove subote, 20. svibnja sajmom cvijeća i kulinarskim umijećima mjesnih odbora, završio je s obilježavanjem 20 godina grada. Suorganizatori Dana grada, kao svake godine, bile su mnoge udruge s područja grada koje se svake godine uključe u svaki program, aktivnost koja se događa u sklopu manifestacije Dani grada.

Ove godine Dani grada započeli su sa ribolovnim natjecanjem Kup Grada 2017. godine koji se održao u Križovcu. U natjecanju u lovu ribe udicom na plovak sudjelovala su sva ribolovna društva s područja grada, ali pobjedu je odnijela ekipa ŠRD ‘Verk’ iz Križovca.

Posebna svečanost obilježavanja 20 godina grada bila je u petak, kada je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković otvorio Ispostavu Zavoda za hitnu pomoć i ujedno ponudio pomoć gradu u daljnjem razvitku i provođenju daljnjih projekata i investicija.

Na svečanoj sjednici uručena su priznanja nagrađenima, prikaz promo film uz 20 obljetnicu grada, a kulturno umjetničko društvo ‘Mura’ svojim programom upotpunili su svečanost obilježavanja Grada Mursko Središće. Grad Mursko Središće svojim građanima, ali i svim posjetitelja povodom 20 godina priredio koncert Tomislava Bralića & Klape Intrade koji je okupio preko 4 tisuće posjetitelja.

U nedjelju u crkvi Marije Kraljice i sv. Ladislava održana je sv. misa za grad na kojoj su uz čelne ljude Grada Mursko Središće prisustvovale i udruge s područja grada.

Da su članovi mjesnih odbora vrsni kuhari i dobri poznavatelji gastronomije dokazali su danas na kulinarskom natjecanju pod nazivom ‘Što smo, kaj smo i kak kuhamo’.

Mjesni odbori počeli sa pripremom svojih jela u ranim jutarnjim satima, kako bi do 11,00 sati završili svoja jela, kada je i tročlana komisija, koju su činili: Slavko Bregović – predsjednik KUD ‘Mura’, Nada Hoblaj – predsjednica USR ‘Sport za sve’ i Miro Lisjak – predsjednik Moto kluba ‘Miners’ isprobala sva jela, od kojih je teško se bilo odlučiti čije je nabolje, jer prema riječima žirija teško je bilo odabrati najbolje, pa su svako jelo detaljno proanalizirali.

Žiri je odlučio da ove godine 1. mjesto osvaja Vijeće mjesnog odbora Mursko Središće. Gradonačelnik je svakom članu uručio zlatne medalje za najbolju masterchef ekipu. U sklopu gastronomskog programa, na šetnici uz Muru održani je drugi po redu Sajam cvijeća, drveća i ukrasnog bilja, dok su najmlađi uživali u besplatnoj vožnji sa turističkim vlakićem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije