ANDREJA BOGDAN izabrana je za predsjednicu Hrvatske psihološke komore

Na Izbornoj skupštini Hrvatske psihološke komore održanoj prošle subote, 13. svibnja, u Liječničkom domu u Zagrebu, pobijedila je Andreja Bogdan, klinička psihologinja zaposlena u Županijskoj bolnici Čakovec.

Među kolegama poznata po svojoj stručnosti, organizacijskim sposobnostima i dugogodišnjem radu na afirmaciji psihologije i promociji struke, izabrana je za predsjednicu Hrvatske psihološke komore na mandat od četiri godine.

Hrvatska psihološka komora je strukovna samostalna organizacija hrvatskih psihologa koja čuva ugled, čast i prava psihologa i psihologa vježbenika, skrbi da psiholozi i psiholozi vježbenici savjesno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje poslove te promiče, zastupa i usklađuje njihove zajedničke interese pred državnim i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.

Mnoga priznanja

HPK pruža stručnu pomoć i zaštitu kolegama, ujedno obavljajući poslove iz domene javnih ovlasti: donosi rješenja o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju osnovne i posebne dopusnice, rješenja o davanju i prestanku odobrenja za obavljanje psihološke prakse i mnoge druge poslove.

Za svoj je dosadašnji rad primila i mnoga spriznanja, između ostalih i Nagradu Hrvatske psihološke komore ‘Snježana Biga Friganović’.

Hrvatska psihološka komora osnovana je 2003. godine kada je donesen Zakon o psihološkoj djelatnosti i danas ima više od 3300 članova.

Organizirala Psihošpancir

Iako je brojne skupove, simpozije, predavanja i akcije organizirala u cijeloj Hrvatskoj, Andreja Bogdan je domaćoj javnosti poznata kao organizatorica Psihošpancira koji se ove godine u veljači održao i na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Na ovogodišnjem Psihošpanciru, koji je besplatan za svu zainteresiranu stručnu i ostalu javnost, svoja predavanja, interaktivna predavanja i radionice održalo je 140 uglednih psihijatara, psihologa i medicinskih sestara i tehničara, a posjetilo ga je više od 1000 građana.

Svojim javnim predavanjima i brojnim istupima u medijima, svakodnevnim radom i angažmanom u struci te među braniteljskom populacijom kojoj podršku pruža u okviru rada Centra za psihosocijalnu pomoć, kao klinička psihologinja Bogdan je međimurskoj javnosti poznata i kao ovogodišnja dobitnica Povelje Međimurske županije za prepoznatljiv društveni doprinos.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije