PREDSTAVLJANJE romana ‘Moja australska priča’ u Knjižnici i čitaonici ‘Šenkovec’

U Knjižnici i čitaonici ‘Šenkovec’ u srijedu, 25. svibnja, predstavit će se roman ‘Moja australska priča’ s početkom u 19 sati.

Roman ‘Moja australska priča’ napeto je štivo o iseljeničkom iskustvu ispričano u nizu od 39 proznih minijatura poredanih po abecednom redu.

Roman je namijenjen čitalačkoj publici od 10 do 100 godina starosti jer kao višeslojno štivo otvara prostore različitim generacijama čitalaca.

Na jednoj ravni otkriva nepoznat i čudesan svijet Australije djeci i mladima koji sanjaju o izazovnim iskustvima dalekih i tajnovitih svjetova dok se na dubljoj ravni obraća odraslima promišljajući o prednostima i nedostacima kulture i etičkih vrijednosti suvremenog Zapada.

Tuga Tarle diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Zagrebačkom sveučilištu te Diplomatsku akademiju u Zagrebu.

Diplomatkinja i promotor hrvatske kulture, društveno angažirana publicistkinja i književnica, osnivačica Zaklade za skrb o djeci žrtvama rata (DORA, 1991.), prva predsjednica Hrvatske humanitarne mreže (1994.), osnivačica Hrvatsko-španjolskog društva prijateljstva, Madrid (2001.), Diplomatskog kluba zamjenika veleposlanika, Bratislava (2011.) i Udruge OS, Zagreb (2013.).

Surađivala u časopisima OKO, Most, Književna Republika, Matica, Hrvatski iseljenički zbornik, Sušačka revija, na Hrvatskom radiju i TV-u.

Voditeljica kulturnih i političkih tribina.

Objavila knjige: Hrvatska – Australija/Novi Zeland, povijesne i kulturne veze (2000.), Plesne kritike (2009.), pripovijetke Ariadnina nit (2011.) kao i eseje Hrvatski iseljenički duhopis (2013.). Sudjelovala u orgaizaciji I. i II. Hrvatskog iseljeničkog kongresa te je članica Hrvatskog diplomatskog kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije