FOTO Dani maturanata – počinje ludilo na čakovečkim ulicama

Maturanti međimurskih srednjih škola danas su počeli slaviti završetak srednjoškolskog obrazovanje. Danas smo na čakovečkim ulicama sreli učenike i učenice odjevene u domišljate i zanimljive kreacije.

Coolijada 2017. (Dani maturanata) traje od 16. do 19. svibnja, dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u petak, 19. svibnja s početkom u 14 sati, kada će se formirati jedinstvena kolona svih maturanata kod Ekonomske i Trgovačke škole.

Završna svečanost održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec uz nastupe raznih bendova i proglašenje najmaturanata, odnosno najmaturantice, te najoriginalnijeg razreda.

Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca bit će organizirane “građanske ophodnje”, koje će sačinjavati policijski službenici i roditelji učenika završnih razreda. Njihova osnovna uloga je obilazak svih lokacija na kojima će se okupljati maturanti kako bi se spriječila nepoželjna ponašanja. Isto tako policja je najavila i snimanje javnih porvšina video nazorom i to 16., 17. i 18. svibnja od 12 do 20 sati, te 19. svibnja od 12 do 24 sata.

– Kako bi obilježavanje ovih dana prošlo sa što manje neželjenih događaja, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, kao i sigurnost drugih građana, ne oštećuju imovinu i prekomjerno ne konzumiraju alkoholna pića, dok roditeljima skrećemo pozornost da iskoriste prava i dužnosti, te posvete dovoljno nadzora i brige svojoj djeci. Pritom, neka ih usmjere i potaknu na društveno poželjno i prihvatljivo ponašanje – poruka je iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije