ČAKOVEC AIR SHOW Evo tko će sve letjeti na međimurskom nebu

Aeroklub Međimurje nakon dugih devet godina ponovno organizira aeromiting, a ovog puta zrakoplovni entuzijasti imaju i dobar povod, jer slave i 70. obljetnicu postojanja aerokluba.

U subotu, 3. lipnja, svi zainteresirani pozivaju se na ‘Dane otvorenih vrata’. Subota je rezervirana i za trening modelara te skakanje padobranaca uz mogućnost skakanja u tandemu. Svi zainteresirani za tandem skokove mogu se javiti ovdje.

Također, posjetitelji će moći razgledati aerodrom i zrakoplove koji će nastupati idućeg dana. Članovi Aerokluba će im biti na raspolaganju za pitanja i stručno vodstvo. Svi zainteresirani mogu se informirati o aktivnostima Aerokluba Međimurje i školi letenja na reklamnom otoku sa promotivnim materijalom.

U nedjelju, 4. lipnja, Airshow otvaraju slobodno leteći zmajevi (vuća vitlom), slijedi nastup jedrilica, žirokoptera i zrakoplova generalne avijacije. Ljubitelje modelarstva očekuju nastupi mlaznih i klipnih RC modela, dok će ljubitelji adrenalina doći na svoje nastupima akrobatskih aseva Zoltana Vereša i Pétera Besenyeia te nastupima Krila Oluje i ekipe Flying Bulls.

Za ‘grmljavinu’ na ovogodišnjem aeromitingu pobrinuti će se MiG-21, JAS 39 Gripen te po prvi puta u Hrvatskoj – Eurofighter Typhoon koji nam dolazi iz Austrije. Posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu.

Ulaz će starije osobe od 15 godina platiti 25 kuna, a mlađi na Aeromiting mogu besplatno. Program počinje u 13 sati. Iz Aerokluba Međimurje napominju da ovo nije konačni program jer se zbog velikog interesa očekuje dolazak još nekih sudionika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije