MARTINA FRANČIĆ – kraljica Dana međimurske šparoge

Bolje, uspješnije i ljepše nego je mogla očekivati obitelj Damira i Martine Vuri, prošao je prvi Dan međimurske šparoge, održan u njihovom dvorištu i domu u Murskom Središću.

>>> MURSKO SREDIŠĆE Dan međimurske šparoge u organizaciji OPG-a Vuri

Nekoliko stotina ljudi došlo je kušati i potom uživati u šparogi spremljenoj na više načina, a jednoglasan zaključak je kako je šparoga izvrsna, a oni koji su je za konzumiranje pripremili oduševili su kreativnošću i spremnošću radost šparoge i dana podijeliti sa svima.

I kako je to običaj uljudbene i gastronomske Europe i u Murskom Središću je izabrana Kraljica šparoge. Istina, nije bilo službenog prosudbenog vijeća ili komisije, ali ‘vox populi’ je odlučio, kako titulu zaslužuje Martina Frančić iz Peklenice.

Nije Martina sam svojom pojavom i likom zaslužila titulu, nego znanjem o šparogi, mišljenjem o pripremljenim delicijama i više nego upečatljivom ocjenom s kojim se vinom šparoge na ‘sto načina’ najbolje sljubljuje.

Rekla je Martina kako traminac najbolje ‘paše’ uz šparogu, ali isto tako vrlo je ugodna mješavina traminca, sauvignona i graševine. Svi su kazali kako se s Martinom slažu, kada se govori o šparogama i vinu, kombinacijom koja je nadvisila sva očekivanja na ovoj uistinu lijepoj priredbi, koja bi kako je kazao Damir, jednog dana mogla biti festival međimurske šparoge.

Mi, kažemo, kako se (smo) nekada davno tako promišljalo o međimurskom vinu, koje će narednog vikenda imati svoj festival u vinskoj Štrigovi, biseru hrvatskog vinarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije