BICIKLISTIČKA AVANTURA Iz Svetog Urbana biciklom u Bratislavu i Beč

Policijski službenik PP Štrigova Branko Gregorinčić (53) ponovo je pokazao odvažnost. Nakon bicikliranja u Ljubljanu, Vukovar, Bleiburg, Knin, Dubrovnik, Plitvice i druga udaljena mjesta, a da mu 53. rođendan ne bi prošao uobičajeno, od siječnja je planirao svoju novu biciklističku avanturu.

Sve je isplanirao u detalje i rezervirao smještaj te se biciklom 1. svibnja uputio iz Svetog Urbana prema Čakovcu, odakle je s kolegama iz ‘IPA Međimurje’ krenuo za Koszeg (Mađarska). Istog dana, nakon svečanosti u Koszegu, odvojio se od kolega koji su se vratili u Hrvatsku te je nastavio sam do mjesta Buk (Mađarska) gdje je imao rezervirano noćenje.

Sljedećeg jutra nastavio je biciklirati prema Pamhagenu (Austrija) i dalje prema Bratislavi (Slovačka), gdje je stigao oko 15 sati. Smjestio se u jeftini hotel rezerviran već u siječnju, gdje je prespavao dvije noći.

3. svibnja cijeli je dan biciklom obilazio znamenitosti Bratislave i prevalio 42 kilometra. Na svoj rođendan, 4. svibnja trebao je krenuti turističkim autobusom bez redovne linije u pravcu Zagreba, ali kako se autobus nije pojavio, biciklom se odlučio odvesti do 70 kilometara udaljenog Beča.

Iz Beča je istog dana u 17 sati autobusom otputovao do Varaždina, odakle se biciklom vratio u Sveti Urban, gdje je stigao oko ponoći. Cijela biciklistička ruta, prema Brankovom izračunu, kreće se oko 454 kilometra.

Čestitke Branku na odvažnosti, a ne sumnjamo da je nova biciklistička avantura već u pripremi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije