HUMANOST NA DJELU ‘Katruža’ zasjenila političare

I ove godine je Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ u sklopu svojih aktivnosti organizirala humanitarnu akciju ‘Katruže za Katružu’.

U Čakovcu su se katruže prodavale ispred terase Gradske kavane Čakovec. Uz aktiviste ‘Katruže’, predvođene Danicom Holcinger, akciji su se tradicionalno priključili članovi Kulturno-umjetničkog društva ‘Mačkovec’ čiji su zborski pjevači pjesmom pratili tijek akcije koju je s njihove strane predvodio njihov predsjednik Ivan Ujlaki.

Od njega doznajemo kako se Mačkovčani 16. godinu pojavljuju u ovoj humanitarnoj akciji. Rekao je da su do ovih ‘gizdavih’ cvjetova došli skupljajući ih po cvjetnim dvorištima i vrtovima Mačkovca čiji su stanovnici otvorenog i toplog srca nudili cvijeća za humanost.

U neposrednoj blizini bili su i štandovi političara koji su besplatno nudili promidžbeni materijal. Ljudi velika i plemenita srca ipak su najprije pohrlili do štanda humanosti ne bi li svojim dragovoljnim novčanim prilozima dali obol onima koje će Zaklada znati prepoznati i darivati im nužnu pomoć.

Akciju će narednih dana poduprijeti učenici i djelatnici osnovnih škola u Pribislavcu, Šenkovcu, Strahonincu i Maloj Subotici te članice Udruge žena Stanetinec.

U Svetoj Mariji aktivistice ‘Katruže’ prodavati će katruže u srijedu, 17. svibnja od 8 sati na tržnici Svete Marije. Istog dana od 13 do 15 sati ispred Društvenog doma u Pribislavcukatruže će prodavati članice Udruge žena ‘Magnolija’ Pribislavec.

U subotu, 20. svibnja akcija će se provoditi u Prelogu od 8 sati ispred Privredne banke, a katruže će prodavati članice udruge ‘Priločko srce’. U Murskom Središću od 8 do 10 sati ispred Robne kuće, a od 10 do 12sati na šetnicikatruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središća.

U Beliciće akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belicaod 7:30 do 10:30 sati ispred prodavaonice METSS, u Nedelišćuće katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Nedelišće.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga poklone, a one koji katružama žele zamirisati svoj dom da ih kupe na štandovima i na taj način pokažu svoju humanost i pomognu onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije, poruka je iz Zaklade. Akciju je u Čakovcu podupro njen predsjednik Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije