SVEČANA SJEDNICA Mursko Središće dobilo status grada prije 20 godina

Grad Mursko Središće slavi Dane grada i 20. godina od dobivanja statusa grada, a središnji događaj u petak bila je Svečana sjednica Gradskog vijeća, održana po velikim šatorom u Gradskoj lučici.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti i uzvanici prevođeni Darkom Horvatom, izaslanikom predsjednika Hrvatske vlade, zatim tu je bio vidno raspoložen Matija Posavec, međimurski župan, kao i gradonačelnici i načelnici susjednih općina i gradova, predstavnici iz Austrije, Mađarske i Slovenije, članovi Gradskog vijeća, predstavnici udruga, društava i klubova s područja grada, direktori javnih poduzeća, domaći župnik Tomislav Antekolović, kao i dobitnici javnih priznanja i nagrada.

Sve njih srdačno su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i gradonačelnik Dražen Srpak, koji su i pobrojali sve ono što je ostvareno u minulih 20 godina, i poglavito prošle četiri godine. I Cmrečak i Srpak ustvrdili su kako je učinjeno jako puno te kako danas žitelji Grada Mursko Središće imaju puno bolji standard i život, a u narednim godinama cilj je ‘ljestvicu podignuti na više’.

U prvom redu, očekuje se rješenje gužve s teretnim vozilima kroz grad, izgradnja mosta na Muri i zaobilazne ceste, dovršenje Centra za kulturu, jednosmjenska nastava u školi i uređenje svih gradskih naselja.

I svi drugi govornici, poglavito župan Posavec, kazali su kako je Grad Mursko Središće uistinu u svakom pogledu iz godine u godinu sve bolji, snažniji i ljepši, što je učinjeno zajedništvom svih onih koji su htjeli pomoći, kao i gradskih čelnika koji su to u djela pretvorili. Ili kako je kazao Franjo Makovec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Grad Mursko Središće, ponovno je postao središte ovog dijela Međimurja i Hrvatske u svakom segmentu.

Pri kraju sjednice podijeljena su javna priznanja, a svi gosti i uzvanici zadržani su na domjenku i druženju. U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupila je Ženska vokalna skupina ‘Ftičice’ pod vođenjem Marije Trstenjak.

Kako je ovo bio 20. rođendan najsjevernijeg hrvatskog grada, pristiglo je i više poklona, a ljudstvu je grad poklonio koncerte Mirka Švende Žige i Tomislava Bralića s Klapom ‘Intrade’ čime je završen najsvečaniji dio Dana Grada Mursko Središće 2017.

Danas, u subotu, od 16 sati sve je u znaku košarke, a u nedjelju u 10 sati je sveta misa za grad i njegove žitelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije