FOTO Vrtić iz Male Subotice najbolji na olimpijadi u Čakovcu

>> Čakovec – 16. olimpijada dječjih vrtića Međimurske županije (Srijeda, 10.5.2017.)

U mjesecu svibnju diljem Hrvatske se pod pokroviteljstvom HOO-a održava sportska manifestacija pod nazivom 16. Olimpijski festival dječjih vrtića. Za područje naše županije priredba je održana 10. svibnja na SRC Mladost u Čakovcu u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ. Natjecanje su pomogli brojni koordinatori predvođeni Zborom atletskih sudaca Međimurja i Međimurskog nogometnog saveza.

Na ovoj manifestaciji je sudjelovalo preko 680 djece predškolske dobi iz 17 dječjih vrtića s područja Međimurske županije. Uniformirani s žutim kapama na glavi s natpisom I ja želim biti olimpijac. Djeca su se kroz nekoliko atletskih disciplina i nogometa borila za što bolji rezultat i plasman. Manifestaciji je nazočilo i stotinjak njihovih voditeljica – odgajateljica, a s tribina su ih bodrili roditelji, bake, djedovi, prijatelji i drugi navijači.

Sve je započelo svečanim mimohodom učesnika natjecanja atletskom stazom stadiona uz pjesmice Sedmi kontinent i Zdravo maleni. Pred postrojenima na travnjaku usljedilo je dizanje olimpijske zastave, a što su učinili mališani: Nina Šegović, Ana Gal, Kain Hranjec, Ela Držanić, Roko Plantak i Iva Mia Baksa iz Dječjeg vrtića Potočnica iz Male Subotice, lanjskog pobjednika olimpijade.

Nakon dolaska olimpijske baklje na atletsku stazu olimpijski plamen je upalio Blaž Patafta iz Potočnice. Nakon intoniranja državne himne i davanja svečane olimpijske prisege malim su se sportašima obratili Stjepan Kovač, saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca, Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ-e i međimurski župan Matija Posavec. Svi su im zaželjeli pregršt sportske sreće i upornosti s porukom-neka pojede najbolji.

Nakon 3,5 sati borbi u kojima se natjecatelji nisu štedjeli i kojima je bio jedini cilj osvojiti olimpijska odličja uslijedilo je proglašenje najboljih kojima je medalje i pehare na pobjedničkom postolju podijelio Mato Kljajić. Ponosu na najbolje nije bilo kraja, no nažalost bilo je i suza onih koji ovoga puta nisu uspjeli. Ipak, to je sport u kojem je važno sudjelovati, no malcima suznih očiju je to teško bilo objasniti. Shvatit će to jednoga dana kada postanu veći i najveći.

Rezultati:

Sveukupni pobjednik je Dječji vrtić Potočnica iz M. Subotice koji je osvojio 400 natjecateljskih bodova za što je, uz medalje, nagrađen i peharom. Pehar su za fair play dobili i natjecatelji iz Dječjeg vrtića Zvjezdice Nedelišće. Drugo mjesto pripalo je preloškoj Fijolici, treće Cipelici iz Čakovca, četvrto Cvrčku. Peto mjesto su osvojili mališani iz vrtića Snješko i Pahuljica iz Selnice, slijede potom Zvončići, Mala tratinčica, Maslačak, Kockice, Dječja mašta, Smješko, Vrapčići, Srčeko, tikvice, Ribice i najposlije Zvjezdice.

Po disciplinama medaljama zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja su nagrađeni- atletika djevojčice trčanje na 50 m 1. Angela Kitanović (Cipelica), 2. EnaMadić (Fijolica) i 3. Lana Kacun (Zvončić). Kod dječaka su u toj disciplini bili najbolji Luka Čonkaš (Fijolica), Niko Mezga (Vrapčići) i Nikša Ivanović (Fijolica).

U bacanju loptice kod djevojčica redoslijed je bio: 1. Zara Jevtić (Potočnica), 2. Mia Brezovački (Kockice) i 3. Andreja Oršuš (Maslačak). Kod dječaka su najbolji bili: Gabrijel Oršoš (Potočnica), Ivano Čonkš (Fijolica) i Filip Goričanec (Maslačak). Skok u dalj-djevojčice: 1.Nela Držanić (Potočnica), 2. Anamarija Valentić (Kokice) i 3. Hana Strahija (Fijolica). Dječaci: 1. Noah Gregurinčić (Potočnica), 2. Roko Igrec (Cvrčak) i Dinko Sačić (Fijolica).

Djevojčice atletika 4×25 m: 1. Daša Islami, Leona Jug, Elena Dravec, Lara Križman (Cipelica), 2. Lea Mikec, Arijana Jagoš, Leona Kalšan, Laura Frančić (Fijolica), 3. Klara Granatir, Nina Šegović, Vana Gal,Lea Palfi (Potočnica). Dječaci: 1. Toni Novaković, Bono Blažek, Leo Varga,Leon Vražić (Cvrčak), 2. Dino Kovačić, Ruben Bađari, Roko Kolar, Ivan Sijarto (Fijolica), 3. Jan Grabant, Karol Srpak, Teo Zadravec, Karlo Balog (Ftičeki).

Nogomet djevojčice: 1. Sunčeko -Pahuljice (Selnica) 2. Cipelica (Čakovec), 3. Ribice (Žabnik). Dječaci: 1. Sunčeko- Pahuljice, 2.Cipelica (Čakovec), 3. Snješko (Sveti Martin na Muri).

Trčalo je i deset njihovih ‘teta’ na 100 metara. Najbolja je bila Barbara Premuš iz Dječjeg vrtića Ribice, drugo mjesto je pripalo Jasmini Hadela iz Dječjeg vrtića Vrapčić i treće Nataliji Vlašić iz Dječjeg vrtića Kockice. Cjelokupnu manifestaciju je znalački vodila Suzana Mustak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije