ČAK 191 UZORAK VINA stigao na ocjenjivanje za Urbanovo 2017.

Danas je u Restoranu ‘Terbotz’ u Železnoj Gori započelo dvodnevno ocjenjivanje vina za vinsku priredbu godine u Međimurskoj županiji ‘Urbanovo 2017.’, a najvažnija vijest je kako je na ocjenjivanje pristigao čak 191 uzorak vina iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Komisiju za ocjenjivanje predvodi dr. Ivanka Alpeza, a članovo su još, dr. Zdravko Ivanković, dr. Darko Preiner, dr. Mirela Osrečak, te diplomirani agronomije Marijan Čižmešija, Nataša Puhelek Puština, Miroslav Matovinović, Goran Marmilić, Andreja Brglez, Branka Miholjević i Tomislav Pavlešić.

Rezultati će biti proglašeni i diplome te priznanja uručeni na svečanom otvorenju priredbe ‘Urbanovo 2017.’ u Štrigovi 19. svibnja.

Zdravko Sabolčec, predsjednik Organizacijskog odbora pred početak ocjenjivanja kazao je kako se ugodno osjeća zbog broja prijavljenih uzoraka kojih je više nego prošle godine (lani 186) i zahvalan je svim vinarima i posebno Društvu vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’, na svemu što su učinili i što su prepoznali vrijednost ovog događaja.

– Preseljenjem ocjenjivanja s MESAPa u Štrigovu i Železnu Goru vino je dobilo mjesto kojem pripada, te je uzdignuto na višu razinu. Vinari znaju i osjećaju što im znači sudjelovanje i pogotovo ocjene njihovih vina ovdje u Železnoj Gori pred najvećim mogući, autoritetima, kada je u pitanju vino. Čvrsto vjerujem kako će se ova ‘lijepa priča’ nastaviti jer ovo je ujedno promocija Općine Štrigove i Međimurske županije – naglasio je Sabolčec, pozvavši sve ljude na ‘Urbanovo 2017.’ i lijepi štrigovski kraj, koji je od ovog trenutka sav u znaku vrhunskih i kvalitetnih vina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije