VELIKI USPJEH Zbor ‘Josip Vrhovski’ osvojio broncu u Veroni

Nedelišćanski Pjevački zbor ‘Josip Vrhovski’ još jednom se vratio iz talijanske Verone s nagradom. Pjevačice i pjevači ovog zbora već godinama sudjeluju na tamošnjem Međunarodnom natjecanju zborova, a ovogodišnja konkurencija se po 28. put odvijala od 19. do 22. travnja.

Brončana medalja koju su donijeli u Nedelišće ispjevana je pod ravnanjem profesora Branimira Magdalenića, koji je sa zborašima predstavio skladbe: Kirales, Naricaljka, Makedonska humoreska te Vehni, vehni fijolica. Natjecanje i proglašenje najboljih održani su u impresivnoj dvorani Teatra Filarmonico, a trodnevni pjevački spektakl okupio je 24 zbora s tisuću i petsto zaljubljenika u pjevanje.

Razdragana ekipa Vrhovskog bila je u prilici sudjelovati u mimohodu pod zastavama kroz centar grada s ciljem u gradskom parku u kojem je priređen domjenak. I dok su ih turisti zadivljeno promatrali, domaćini su ih poveli do veronske Arene u kojoj su zajedno otpjevali tri pjesme. Doživljaj zajedničkog pjevanja s tako velikim brojem pjevačica i pjevača iz drugih zemalja bio je veličanstven.

– Nama je posebno drago što smo sudjelovali i na Humanitarnom koncertu kojim su se prikupljala sedstva za afričku djecu sa srčanom manom, a čiji je domačin bio Zbor “El Portego”. Nakon proglašenja najboljih, domaćini su priredili domjenak i obećali nas posjetiti u Međimurju. Pobrinut ćemo se da nam budu gosti i da zajedno prezentiramo ono što nas ujedinjuje – ističe predsjednica Zbora “Josip Vrhovski” Ivanka Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije