FOTO Stjepan Horvat i dalje na čelu UDVDR Međimurske županije

U petak, 21. travnja u Društvenom domu u Mihovljanu održan je redovni VII. Izborni Sabor Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije. U radu Sabora sudjelovalo je 76 od 79 delegata ogranaka koji su predstavljali 2654 člana Udruge.

Saboru su prisustvovali i obratili se gosti: župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Zoran Vidović, predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec, izaslanik predsjednika Udruge Zdravko Holcinger, predstavnik Policijske uprave međimurske, voditelj Odjela za socijalu, branitelje i zdravstvo ureda državne uprave Međimurske županije Franjo Kovačić, predsjednica Udruge nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja Međimurske županije Danica Pongrac –Krhač, predsjednik Udruge Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Međimurske županije Dražen Posavec, predstavnik Zajednice udruga HVIDR-a Međimurske županije Željko Kodba, predsjednik Udruge HVIDR-a Čakovec-Jug Pavo Jazvić, predsjednik Udruge liječenih branitelja od PTSP-a Međimurske županije Božidar Balog, dopredsjednik Udruge veterana inženjerijske bojne Čakovec Dragutin Remenar i predstavnici medija.

Na Saboru su jednoglasno usvojena Izvješća o radu Podružnice, financijskom poslovanju, Nadzornog odbora i Suda časti za 2016. godinu kao i Program rada i financijski plan Podružnice za ovu godinu.

Nakon već ranije provedenog detaljnog kandidacijskog postupka na Saboru je tajnim glasovanjem između više kandidata proveden izbor dužnosnika i članova tijela Podružnice koje bira Sabor.

Za predsjednika podružnice izabran je s 47 glasova Sjepan Horvat iz Ivanovca, dok je protukandidat Franjo Vugrinec iz Palovca dobio 29 glasa.

Za dva dopredsjednika Podružnice izbrani su Mladen Tkalčec iz Ivanovca s 53 glasa i Dejan Mihalković iz Šenkovca s 50 glasova, dok je treći kandidat Ivan Kolarek iz Varaždina dobio 36 glasa.

Za članove Nadzornog odbora Podružnice izabrani su Dražen Janković iz Ivanovca, Marijan Kirić iz Nedelišća, Miroslav Ovčar iz Belice, Stjepan Petković iz Štefanca i Damir Golomboš iz Preloga.

Za članove Suda časti podružnice izabrani su Drago Marčec iz Mihovljana, Vladimir Vidović iz Savske Vesi, Korpar Stjepan iz Nedelišća, Josip Ružić iz Ivanovca i Zlatko Turk iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije