FRKANOVSKI tajerček bit će međimurski događaj godine

Ovih dana Frkanovec se uredio i dotjerao za ‘Jurjevsko prošćeje’, ali i za prvi veći događaj u ovom naselju Općine i Župe Sveti Juraj na Bregu, a to je atletska Kros utrka ‘Frkanovec-srce Gornjeg Međimurja’, koja će biti 13. svibnja.

To je događaj i uvod u sada već tradicionalne, izazovne i zanimljive ‘Dane Frkanovca 2017.’ koji će biti 22. i 23 srpnja i odvijat će se uglavnom na prostorima mjesnog Doma kulture.

A središnji događaj Dana Frkanovca 2017.’, definitivno je ‘Frkanovski tajerček’, gastronomska priredba čiji sudionici (natjecatelji) spremaju jela na tradicionalni način, s naglaskom na tradiciju Frkanovca.

Željko Medved, stvoritelj udruge i sinonim za sve zanimljivo i lijepo u Frkanovcu kaže:- Frkanovski tajerček ove će godine biti toliko zanimljiv, raznolik i bajkovit da će biti događaj godine u Međimurju, kada su u pitanju ovakve priredbe.

Postoji ogromno zanimanje ljudi iz svih hrvatskih regija koji žele svoje kuharske i općenito gastronomske sposobnosti pokazati upravo u Frkanovcu, istinskom srcu Gornjeg Međimurja. Naravno uz ovaj dio biti će i drugih, tradicionalnih, ali i novih događanja, kojima nastojimo ljude zainteresirati za Frkanovec, naselje koje uistinu ima želje biti ako ne najjače, onda zasigurno jaka turistička destinacija u našoj općini, naglašava Medved.

Do te priredbe tri su mjeseca vremena, sasvim dovoljno vrijeme natjecateljima za pripremiti se, a svima koji žele tih dana biti u Frkanovcu, dio godišnjeg odmora provesti u lijepom i ugodnom ozračju, uz sve tradicijske i moderne vrijednosti frkanovskog čovjeka.

Vjeruje Željko Medved kako će županija, općina, poduzetnici, institucije i društva na čija vrata već kuca, imati razumijevanja i kuna za pomoći Danima Frkanovca i svemu onome što će oni proizvesti. U međuvremenu je ‘Vidovsko prošćeje’ i još po koji događaj, a onda, vidimo se 22. i 23. srpnja s pregačom, kotlićem, roštiljem i nepcima napaljenim za uživati u onome što će brojni natjecatelji prirediti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije