DANI ŽUPANIJE U subotu smotra postrojbi, kuhanje gulaša, Lado…

Prvog vikenda, ali ujedno i petog dana obilježavanja Dana Međimurske županije, najzanimljivije će biti u centru grada Čakovca, u srcu Međimurja gdje će Spomendan na Zrinske i Frankopane upotpuniti tradicionalni Mimohod povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, s početkom u 09:30 sati, nakon koje varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u Župi sv. Nikole Biskupa u 10:00 sati služi svetu misu za Međimursku županiju.

Po završetku mise, u 11:00 sati očekuje nas već tradicionalna smotra na Trgu Republike uz prijavak županu Međimurske županije Matiji Posavcu. Međimurska županija od 12h osigurava besplatni gulaš, sportski novinari pomažu obitelj iz Belice!

>>> Detaljan program Dana Međimurske županije 2017. (PDF)

Tik uz smotru, od 09:00 do 14:00 sati održavat će se dobro nam svima poznata manifestacija “Kaj međimurci delaju, dok nikaj ne delaju” Udruge Međimurske roke, a u neposrednoj blizini kuhat će se u okviru Dana lovnog kulinarstva lovački gulaš, s kojim Međimurska županije časti od 12:00 sati u jezeru Starog grada.

Na istoj se lokaciji od 11:00 do 12:30 sati Live emisija Hrvatskog radija 1 “Svakom loncu poklopac” s Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem, a tijekom cijelog dana u Muzeju Međimurja Čakovec u periodu od 08:00 – 20:00 sati održava se Festival fotografije – Fotosfera.

Subotnje poslijepodne: programi udruge mladih te kultura i tradicija

Uz sva prijepodnevna događanja u Čakovcu, program će se nastaviti i diljem Međimurja. Tako nas u Društvenom domu u Podturnu u organizaciji Udruge mladih Podturen od 11:00 do 19:00 sati očekuje Izložba egzotičnih životinja – Egzotika, dok će poslijepodne upotpuniti i predavanjem Patrika Posavca od 15:30 do 17:00 sati.

U isto vrijeme, od 15:00 sati, u dvorani OŠ Belica održat će se humanitarni nogometni turnir kojim će ekipe sportskih novinara (organizator), PU međimurske, Međimurske županije i Županijske bolnice Čakovec pomoći višečlanoj obitelji težeg financijskog stanja s područja Belice.

Nakon predavanja, izložbe i turnira, od 17:00 sati u Centru za kulturu očekuje nas 12. Smotra koreografiranog folklora “Med murom i Dravom”, dok ćemo subotnju večer tradicije i kulture zaokružiti nastupom ansambla “Lado” u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu od 20:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije