PREDAVANJE O PČELAMA – Nestanu li pčele, nema ploda, nema hrane, nema ljudi!

Centar dr. Rudolfa Steinera i udruga pčelara Međimurske županije ‘Agacija’ povodom Svjetskog dana pčela pozivaju na javno predstavljanje pod nazivom ‘Važnost pčela u ekosustavu’.

Svojednobno je veliki znanstvenik Albert Einstein izjavio koliko su pčele važne – Nestanu li pčele sa planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko 4 godine života. Bez pčela, nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, nema ljudi.

Predavanje će održati Karl Vogrinčić iz Slovenije u petak 19. svibnja u 18 sati u Cendru dr. Rudolfa Steiera u Donjem Kraljevec. Govorit će o jedinstvenom načinu pčelarenja kojeg primjenjuje te o nužnosti osvješćivanja mlađih generacija o važnosti pčela u ekosustavu.

Centar dr. Rudolfa Steinera je vrlo aktivan. U subotu 8. travnja održana je radionica iskapanja pripravka 500 – gnoj iz roga kojeg su na radionici u rujnu zakapali. Kroz radionicu je vodio Drago Purgaj – agronom, dugogodišnji biodinamički poljoprivredni proizvođač i Demeter, edukator iz Slovenije.

Održano je i predavanje o dr. Rudolfu Steineru i biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji posjetiteljima sjevernih županija koji su sudjelovali u međužupanijskom natjecanju Crvenog križa u Donjem Kraljevcu.

18. travnja sudjelovali su na Godišnjem seminaru Savjetodavne službe 2017. u Tuheljskim toplicama, gdje je ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec održala predavanje za djelatnike Savjetodavne službe RH pod nazivom Misija i djelovanje centra dr. Rudolfa Steinera na području ekološke i biodinamičke poljoprivredne proizvodnje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije