DUŠANKA NOVAK ‘Ministarstvo ne poštuje sudsku presudu’

Ministar obrazovanja Željko Jovanović je u studenom 2012. godine donio odluku o razrješenju 14 ravnatelja srednjih škola, među kojima je bila i Dušanka Novak. Smijenjena je zbog upisa 10 učenika na smjerove komercijalista i ekonomista iako nisu prešli prag.

Uz argument da je njeno razrješenje s mjesta ravnateljice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec protuzakonito, podnijela je tužbu Upravnom sudu i dobila spor.

U našu redakciju javila se Dušanka Novak koja s javnošću želi podijeliti svoja iskustva o načinu rada Ministarstva znanosti i obrazovanja. Njezino priopćenje prenosimo u nastavku.

‘Pravomoćnom presudom Upravnog suda u Zagrebu broj: UsI-2696/14 od 14.06.2016. godine poništeno je rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH kojim sam razriješena dužnosti ravnateljice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, te je tuženom Ministarstvu naloženo da u roku od 60 dana donese novo rješenje.

U privitku dostavljam navedenu presudu s klauzulom izvršnosti i ovršnosti od 09.08. 2016. godine. MZO do danas nije postupilo po presudi i donijelo novo rješenje.
Tijekom listopada i studenoga 2016. nekoliko sam puta kontaktirala odgovorne u MZO tražeći izvršenje presude.

Kao odgovor na moje traženje 18.11.2016. pozvao me na razgovor pomoćnik ministra Momir Karin i kao zaključak sastanka rekao da je on u potpunosti upoznat sa situacijom i da će vrlo brzo riješiti moj slučaj. Nakon toga više se nije javio.

U siječnju sam Upravom sudu u Zagrebu poslala zahtjev za izvršenjem presude. Sud je dva puta tražio od MZO izvršenje presude, bez odgovora. Predsjednica Upravnog suda mi je 10.04.2017. odgovorila da je Sud poduzeo zakonske radnje radi nedonošenja upravnog akta u izvršenju presude.

Iz navedenoga je vidljivo da sam poduzela sve zakonske radnje kako bi MZO izvršilo presudu, ali bez rezultata. MZO očito ne poštuje sudsku presudu niti trodiobu vlasti jamčenu Ustavom RH!

Ne mogu razumijeti takav odnos MZO-a prema Sudu niti meni osobno, je li to “funkcioniranje pravne države”!? – napisala je Dušanka Novak.

>>> Tekst presude (PDF)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije