AEROMITNG U Međimurje stižu Krila oluje, Mig i Red Bull ekipe

Nakon devet godina, Aeroklub Međimurje povodom svoje 70. obljetnice ponovo organizira veliku turističku manifestaciju, aeromiting na Zračnoj luci u Pribislavcu.

Aeromiting će se, pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice, održati u nedjelju 4. lipnja, a prethodit će mu Dan otvorenih vrata u samoj luci kada će tijekom cijele subote posjetitelji moći razgledati većinu letjelica koje će u nedjelju sudjelovati u programu.

A organizatori su najavili brojna iznenađenja i do sada neviđeni program na području cijele Hrvatske. Kako je rekao predsjednik Aerokluba Međimurje, Zlatko Železnjak, posjetitelji će moći uživati u preletima i akrobacijama Miga, Krila oluje, helikotpera, mađarskih i austrijskih vojnih sila te u vratolomijama Red Bull zračne ekipe.

Direktor Aermoitinga Zoran Braniša pozvao je građane da na sam dan manifestacije poštuju službene osobe na aerodromu te njihova navođenja, a dodao je i kako se cijela manifestacija priprema već šest mjeseci, u čemu Aeroklubu pomažu i Općina Pribislavec te Međimurska županija.

Manifestaciju je u najavi podržala i načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić najavivši skoru javnu raspravu o izmjeni urbanističkog plana mjesta kojom bi prostor Zračne luke dobio i druge turističke namjene, poput gradnje hotela i kampa na tom mjestu.

Jačanje još jedne turističke destinacije i županijski je cilj, zaključio je župan Matija Posavec dodavši kako Pribislavec ima sve predispozicije za komercijalizaciju i privlačnu destinaciju za ljubitelje letenja u ovom dijelu Europe.

Ulaz će starije osobe od 15 godina platiti 25 kuna, a mlađi na Aeromiting mogu besplatno. Program počinje u 13 sati, te se tada posjetitelji više neće moći približiti letjelicama, pa tako, žele li se fotografirati na njima, moraju doći ranije ili tijekom subote. Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja, javlja Radio1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije