POTPISANI UGOVORI 15 asistenata za 16 osoba s invaliditetom

Krajem ožujka u prostorijama Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI) održano je potpisivanje ugovora o radu osobnih asistenata u sklopu projekta ‘Za bolji život II’ .

Projekt ‘Za bolji život II’ usmjeren je na razvoj usluge osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, a provodi ga Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i to u visini od 1.991.765,60 kuna.

Voditelj projekta Milan Logožar pozdravio je buduće osobne asistente, a zatim je koordinatorica projekta Karolina Kraljić, socijalna radnica Društva, upoznala osobne asistente s pravima i obavezama iz ugovora o radu. Osobni asistenti upoznati su s Etičkim kodeksomkao ishodišnom točkom i temeljem u radu.

Ugovore o radu potpisalo je ukupno 15 osobnih asistenata, a uslugu osobne asistencije pružati će se 16-torici korisnika, članovima DOSTI. Potpisivanjem ugovora o radu omogućeno je zaposlenje osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Osobna asistencija podrazumijeva potporu osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, prvenstveno higijene, pomoći pri kućanskim poslovima, obavljanju kupovine, administrativnim poslovima i slično.

Pružanjem usluge osobne asistencije doprinosi se jačanju socijalnog uključivanja korisnika, poboljšanju njihovog psihofizičkog zdravlja te unapređenju sustava institucionalne potpore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije