U STRAHONINCU održano predavanje o blagodati tjelesne aktivnosti i zdravoj hrani

U ponedjeljak 3.travnja u prostorijama Udruge žena Strahoninec održano je predavanje o blagodati tjelesne aktivnosti i zdravoj prehrani koje je za članice udruge održala dr.med. Jasna Cmrečnjak, specijalist interne kardiolog sa pozicija kardiologa s bogatim iskustvom.

Čulo se kako tjelovježba produžava čovjekov životni vijek te koje su prednosti redovite tjelsne aktivnosti te kako se možemo zaštiti od kroničnih bolesti, povišenog tlaka i kolesterola, smanjiti rizik od ozljeda, poboljšali raspoloženje i omogućiti vedriji pogled na svijet.

– Za unošenje više aktivnosti u našu svakodnevnu rutinu uglavnom nije potrebna posebna oprema (za hodanje, istezanje, grupno vježbanje, bicikliranje..) nego čvrsta odluka koja će poboljšati kvalitetu našeg života – rečeno je na predavanju.

Doktorica je upozorila prisutne da jedemo razborito, neka hrane ne bude s odviše energije, masnoća i soli, a neka u njoj bude više voća i povrća, izbjegavati uzimanje hrane između obroka te održavati poželjnu tjelesnu težinu.

Redovita tjelesna aktivnost je temelj zdravog načina života.

Udruga žena Strahoninec poziva sve zainteresirane članice da učine prvi korak već danas te im se priduže u vježbanju pod stručnim vodstvom utorkom i četvrtkom od 19 do 20 sati u prostorijama Općine Strahoninec-dvorana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije