DVD MALA SUBOTICA održalo 124. izbornu godišnju skupštinu

U subotu 1. travnja, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mala Subotica je u prostorijama vatrogasnog doma održala svoju 124. izbornu godišnju skupštinu.

Uz domaće članove, skupštini su prisustvovali vatrogasci iz 15 gostujućih DVD-a te članovi bratskog društva DVD Kelemen.

Sjednici su bili nazočni i načelnik općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, predsjednik mjesnog odbora Vladimir Mihalic, zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, zatim počasni predsjednik VZMŽ i predsjednik VZPO Zlatko Orsag, zamjenica predsjenika VZPO Jadranka Sermek, predstavnik Kluba vatrogasnih veterana međimurske županije Ivan Horvat, te brojni gosti iz udruga koje djeluju na području naše općine.

Iz opsežnih izvješća predsjednika i zapovjednika može se izdvojiti da u društvu aktivno djeluje 88 članova, od kojih je jedna trećina članica te 23 člana mladeži i pomladka.

U prošloj godini evidentirano je 20 intervencija, 3 javne vježbe, te 15 natjecateljskih nastupa na kojima su postignuti odlični rezultati.

– Godinu ćemo pamtiti po osvojenom prvom i drugom mjestu mladeži i pomladka na županijskom natjecanju, kao i nastupima ženske A ekipe na državnom natjecanju u Puli i osvojenom prvom mjestu na županijskom natjecanju seniora – rečeno je.

U toku prošle godine veliki dio rada usmjerio se je na protupožarnu preventivu, uređenje vatrogasnog doma i poligona za vježbanje, servise vozila, dišnih i S aparata pregled hidrantske mreže, rad sa djecom i mladeži te na vježbe i pripreme za natjecanje.

Ova godina je bila i izborna, te je došlo do nekih promjena u rukovodstvu društva. Predsjednik i dalje ostaje Mladen Jelenić, dok će njegova zamjenica biti Sandra Obadić. Zapovjednik je Miroslav Kocijan, a njegov zamjenik Ivica Kovačić.

Tajničke poslove će obavljati Nina Pintarić, a blagajničke Mario Horvat. Osim njih šestero Upravni odbor sačinjavaju Kovačić Josip, Simon Kapelari, Dražen Magdalenić, Ladislav Juras, Darko Novak, Matija Horvat, te Štefanija Bujanić. Nadzorni odbor čine: Josip Juras, Drago Janković i Antun Poje.

Spomenicu za 10 godina rada primili su Marta Magdalenić, Josipa Bratišćak, Lucija Obadić, Marina Jelenić, te Novak Darko, za 20 godina Marijan Horvat, za 30 godina Miroslav Kocijan, a za 40 godina rada Josip Kovačić. Spomenica vatrogasnog veterana dodijeljena je Josipu Lončariću. Na skupštini su dodijeljena dva uvjerenja o osposobljenosti za voditelje vatrogasne mladeži, te 23 specijalnosti za zaštitu dišnih aparata.

Uvjerenja o stjecanju zvanja Ispitanog vatrogasca primili su: Jelenić Lovro, Logožar Karlo, Toplek Karlo, Cvetkovski Stefan, Novak Monika, Pintarić Paula, te Obadić Lucija, Vatrogasca I klase: Filip Novak, Horvat Marko i Maja Plevnjak, Vatrogasni časnik: Ines Polgar i Martina Jelenić, te Viši vatrogasni časnik I klase Miroslav Kocijan.

– Ovim putem još jednom se zahvaljujemo općinskim dužnosnicima, članovima mjesnog odbora, svim udrugama i mještanima na pomoći koju su na pružili u ostvarivanju naših ciljeva – zaključili su u DVD Mala Subotica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije