BROJNA DOGAĐANJA U PRELOGU Lov na pisanice, izložba ‘Nit’, Noć knjige…

U Prelogu će od 12. do 21. travnja građani i građanke imati priliku uživati u brojnim zanimljivim događanjima.

Tako će u srijedu, 12. travnja, biti održana promocija knjige ‘Lončeki’, autorice Marije Vuk. Promocija će se održati u 19 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

U knjizi Lončeki opisane su dječje igre između dva Svjetska rata prema kazivanju i zapisu Đurđice Kolonić rođene 1925. godine u Donjem Hrašćanu. Ilustracije je napravila Lea Krušelj, mag.eduk.lik.kulture, recenziju Lidija Bajuk dipl.etn. i antr., a lekturu Nada Čatlaić.

Lov na pisanice

U subotu pak će biti upriličen ‘Lov na pisanice’ u organizaciji Društva naša djeca, Udruge umirovljenika Prelog i Udruga mladih Efekt.

Početak je u 9 sati ipred Doma kulture Grada Preloga. Organizirat će radionice za bojanje pisanice, izrada kaširanih jaja, oslikavanje originalne Priločke pisanice.

U 10 sati počet će lov na pisanice, a one najbrže očekuju i nagrade!

Istog dana Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije proslavit će 5 godina postojanja.

Stoga će povodom te godišnjice na Trgu svetog Jakoba, u razdoblju od 9 do 11 sati, provoditi mjerenje krvnog tlaka i šećera, a pokazat će i vozilo te opremu hitne pomoći.

Izložba i radionice

U utorak, 18. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Croata insulanus Grada Preloga bit će otvorena izložba ‘Nit’ autorice Lee Krušelj.

Otvorenje je u 19 sati.

Nastavno na izložbu, 19. i 20. travnja, u istom prostoru bit će organizirane i likovne radionice koje će voditi autorica izložbe Lea Krušelj.

Ljubitelje lijepe riječi čeka Noć knjige koja će se održati u petak, 21. travnja, u Knjižnica i čitaonica Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije